Afbeelding
Foto: Aik Bo

Jonne Campfens

Fascinerend om te luisteren naar jongeren die voor zichzelf al zo'n goed beeld hebben wat zij willen worden en daar actief mee bezig zijn. Oegstgeestse Jonne Campfens (20) is daar een voorbeeld van met haar ambitie op het gebied van visagie en de opmerkelijke side-line van bodypainting.

Door John Vroom

"Mijn droombaan zou zijn visagiste in de filmindustrie. Ik ben er eigenlijk toevallig ingerold. Als tiener was ik al erg actief met make-up en toen een vriendin mij meevroeg naar een fotoshoot, waar de visagiste verhinderd was, heb ik daar mijn eerste stappen gezet op dit gebied en is het voor mij een echte hobby geworden en ben het vaker gaan doen. Tijdens een vakantie sprak ik een schoonheidsspecialiste over haar werk met bodypaint en ik werd zo enthousiast dat ik direct daarna een bodypaintset heb aangeschaft. Later heb ik gereageerd op een fotoshoot, waarbij men op zoek was naar iemand die kon werken met bodypaint en het resultaat was prima. Van veel oefenen leer je veel en vooral dingen doen die ogenschijnlijk moeilijk zijn. Bodypainting is voor mij een heerlijke vorm van creatief bezig zijn en ik kom daarbij, net als met tekenen, helemaal tot rust en dat is voor mij een vorm van bezigheidstherapie, want ik ben nogal een druk tiepje.

Als kind wilde ik dierenarts worden en daarna huisarts, maar eigenlijk vond ik dat toch iets te oppervlakkig, want ik ben toch erg in de psyche van de mens geïnteresseerd, dus ben ik Psychologie gaan studeren aan de Universiteit in Leiden, waarbij ik volgend jaar mijn Bachelor hoop af te ronden. Daarna wil ik een opleiding visagie gaan doen. Uiteindelijk zal de cruciale vraag zich voordoen of ik ga kiezen voor mijn droombaan als visagiste in de filmindustrie of de psychologie kant op, maar zo ver is het gelukkig nog niet. In de tussentijd ben ik actief met het magazine 'de Sofa' van Labyrint, de Studentenvereniging der Psychologie Leiden, waar ik verantwoordelijk ben voor de eind-layout. Ik werk als Huiswerkbegeleider op het Duinzicht en geef bijles in scheikunde. Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen te werken, omdat die nog zo puur zijn. Sinds vijf jaar ben ik ook jaarlijks vrijwilliger in de KIVA-vakantieweek, waarbij allerlei activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen uit Oegstgeest. Eigenlijk kom ik tijd tekort, maar het is ook allemaal zó leuk". Tja Jonne, opmerkelijk!
(Foto Jonne Campfens | Aik Bo)

Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten!
redactie@oegstgeestercourant.nl

Afbeelding