Afbeelding
Foto: pr

Dameselftallen Vv Oegstgeest pakken beide de winst

voetbal n Dames 1 van Oegstgeest speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Wartburgia vr4. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander werd verloren, maar dit keer was het anders.

Oegstgeest pakte al snel de voorsprong door een mooi uitgespeelde aanval. Na dit doelpunt heeft Oegstgeest nog veel kansen gekregen, maar het bleef bij dit ene doelpunt.
Dames 2 van vv Oegstgeest wist eveneens zaterdag de winst te pakken. Zij speelden tegen middenmoter LSVV'70 vr2. Door een prachtig doelpunt van Margot Tromm wisten zij net als dames 1 met 1-0 te winnen. Naast de damesteams waren ook de meiden jeugdteams van vv Oegstgeest in goeden doen. Zo wisten de MO15-1, MO17-1 en de MO19-1 de winst te pakken.


Dance for Health in de Paulus

proefles n voor je gezondheid? Het kan. In Cultuurhuis De Paulus worden gratis proeflessen gegeven voor mensen met beperkingen, bijvoorbeeld door reuma of Parkinson, die toch op een veilige manier willen oefenen met bewegen. Er wordt gewerkt aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding.

Deelneemster Jeannette Huijgen: "Ik deed altijd veel aan sport, maar dat heb ik moeten opgeven. Een aantal keren ben ik zo ongelukkig ten val gekomen dat ik nu met een rollator loop en altijd pijn heb. Maar ik ga niet zitten treuren! Ik zocht naar iets wat ik nog wél kan, een mogelijkheid om mijn mobiliteit te verruimen. En dat heb ik gevonden in Dance for Health. Je kunt vrij en vloeiend bewegen op muziek. Zittend of staand, wat je wilt. Het doet gewoon goed. De docente, die Dance for Health bestudeerde, heeft ook een balletopleiding. Dat merk je als ze de bewegingen voordoet. Ik vind het heerlijk." Over de sfeer: "Ach, iedereen heeft wat. De een is stram, de ander heeft een slecht evenwicht of pijn. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid zonder dat je je intensief met elkaar bemoeit. En het gezellige kopje koffie na afloop voelt alsof je dat ook echt hebt verdiend."
Dance for Health: maandag 26 februari 10.45 uur. De Paulus, Warmonderweg 2. Opgeven via info@danceforhealth.nl onder vermelding van 'Maandag in Cultuurhuis De Paulus'.