Afbeelding
Foto: PR

Ongevallen bij kinderen

ehbo n Een ongeluk zit in een klein hoekje! Als ouder wil je graag kunnen handelen bij huis-, tuin en keukenongelukjes van een kind.

Tijdens de Koffiespeeltuin op woensdag 28 februari legt Reagan Pieters van EHBO-vereniging Oegstgeest precies uit wat ouders kunnen doen bij onder andere valpartijen, brandwonden en verslikkingen. Aan de hand van de vragen van ouders wordt uitleg gegeven. Tijdens de workshop kunnen kinderen (0 tot 4 jaar) lekker spelen en boekjes lezen. Ouders kunnen genieten van een kop koffie/thee en gezellig (bij)kletsen met andere ouders. Daarnaast is er informatie over spelen, opvoeden en opgroeien.

De koffiespeeltuin vindt plaats op woensdag 28 februari van 9.30 tot 11.00 uur in de kinderhoek van de bibliotheek Oegstgeest. De workshop start om 10.00 uur.


Opnieuw goud voor Matilde

gymsport n Op zaterdag 17 februari werd de eerste plaatsingswedstrijd voor de Eerste Divisie Ritmische Gymnastiek gehouden.

Bij het hoogste landelijke niveau binnen de RG was er driemaal eremetaal voor Gymsport Leiden. Bij de pré junioren geboortejaar 2006 was er succes voor de Oegstgeestse Matilde Monteleone. Na haar oefeningen met bal en zonder materiaal kreeg zijn de gouden medaille omgehangen.

Dichten met                 Jan Wolkers

poëzie n Het laatste onderdeel van Jan Wolkers' muurgedicht De Herinnering dat op 26 oktober vorig jaar werd onthuld, is 'Dichten met Jan Wolkers' voor alle basisscholen in Oegstgeest. Wel 180 gedichten hebben de Oegstgeester basisscholieren geschreven. Aan Frans Terken, Ronald da Costa en Mariet Lems om een keuze te maken en op 21 maart is de prijsuitreiking in de Openbare Bibliotheek.