Afbeelding
Foto: PR

Roeffen ondertekent haalbaarheids-overeenkomst Overgeest

politiek n Dinsdag 13 februari heeft wethouder Jos Roeffen namens het college van burgemeester en wethouders de haalbaarheidsovereenkomst Overgeest ondertekend.

De haalbaarheidsovereenkomst heeft betrekking op plan Overgeest. Dit is het gebied gelegen naast het gemeentehuis tussen A44 en Rijnzichtweg. Hier staan nu gebouwen van Rivierduinen en Centrum '45. In deze haalbaarheidsoverkomst legt de gemeente afspraken vast met de zorginstellingen GGZ Rivierduinen en met Centrum '45. In het haalbaarheidsonderzoek wordt onderzocht wat de mogelijkheden voor woningbouw op deze locatie zijn. Ook staan in het onderzoek afspraken over de verantwoordelijkheden van de diverse partijen.
Beide zorginstellingen willen (een deel van) hun gebouwen slopen en hebben de gemeente gevraagd of de bestemming van hun percelen mag worden gewijzigd naar de bestemming 'Wonen'. Om dit mogelijk te kunnen maken wil de gemeente eerst een gebiedsvisie opstellen. In een gebiedsvisie worden de ruimtelijke kaders gegeven voor de herontwikkeling van een locatie. Een gebiedsvisie geeft nog geen inzicht in bouwvolume, aantal woningen, type woningen en dergelijke.


De verwachting is dat een concept van de Gebiedsvisie eind februari/begin maart wordt vrijgegeven voor inspraak.


Showtime at the Paulus

verleden n In het prachtige gebouw Cultuurhuis de Paulus uit 1931, organiseert Beleef het Verleden op 14 april een bijzondere avond in de stijl van de jaren 1920 en 1930.

Livemuziek, optredens en dans zijn drie ingrediënten die de sfeer van de Parijse 'années folles' en de swingende jaren '30 tot leven brengen. "Daarnaast ben jij, onze gast op het feest, van groot belang! Trek je mooiste historisch (geïnspireerde) outfit aan en dans de sterren van de hemel", aldus Martine Teunissen.

De dresscode voor mannen: rokkostuum (white tie) of smoking en voor de vrouwen: lang of flapper.

Tips en voorbeelden om er helemaal op en top jaren '20/'30 uit te zien zijn te vinden op de Facebook event-pagina. Ticketverkoop is online via eventbrite. www.eventbrite.nl.

Afbeelding