Levenslessen van Meister Eckhart

filosofie n Op dinsdagavond 27 februari van 20.00 tot 22.00 uur is er in het Dorpscentrum te Oegstgeest een tekstlezing uit de 'Levenslessen' van Meister Eckhart door dr. Bert Bos en dr. Arie Kooijman.

Meister Eckhart (1260-1327?) is verrassend genoeg opnieuw in de belangstelling, er is een nieuwe aandacht voor zijn theologie en spiritualiteit. Dichters en denkers grijpen steeds weer terug op deze eigenzinnige mysticus. Hij was een vrije denker, die het aandurfde de officiƫle leer van de kerk in twijfel te trekken.
De gesprekskring wordt geleid door dr. Bert Bos en dr. Arie Kooijman. Bert Bos is emeritushoogleraar filosofie in Leiden. Hij is gespecialiseerd in middeleeuwse filosofie. Arie Kooijman is geestelijk verzorger te Leiden, hij verdiept zich al jaren in de preken en spiritualiteit van Meister Eckhart. Drie avonden met tekstlezing uit de 'Levenslessen', om zo zelf kennis te kunnen maken met het gedachtegoed van Meister Eckhart: op 27 februari, 20 maart en 10 april (20-22 uur). Er is nog plaats voor een paar liefhebbers. De avonden vinden plaats in het Dorpscentrum. Richtbedrag 5 euro. Info en opgave kring bij Gerrie Kooijman, tel. 06-18392604 of gerriekooijman@planet.nl


Adventisten in Oegstgeest

religie n Met ingang van 1 maart 2018 heeft de Leidse gemeente van de Zevende-dags Adventisten (en regio) een nieuw onderkomen gevonden voor haar wekelijke samenkomsten in de Regenboogkerk.

"Na een lange zoektocht in en rond Leiden is er een prachtig kerkgebouw gevonden in Oegstgeest, 'de Regenboogkerk', die goed bereikbaar is en veel ruimte heeft", aldus hun website. Voorlopig gaat het om een proefperiode van vier maanden.


Nederlandse cultuurgeschiedenis

cultuur n Op de vrijdagavonden 9 en 16 maart om 20.00 uur geeft de bekende docent, schrijver en componist Leo Samama twee kosteloze hoorcolleges over de invloed van Debussy op de Nederlandse toonkunst. Op uitnodiging van Muziekkamer Oegstgeest en in samenwerking met de Rijnlandse Boekhandel.

25 maart is de honderdste sterfdag van de Franse componist Claude Debussy (1862-1918). Hij wordt beschouwd als een van de meest originele componisten uit de muziekgeschiedenis. Muziekkamer Oegstgeest organiseert daarom ook vijf concerten in Cultuurhuis de Paulus waarin zijn oeuvre centraal staat.

Kaarten bij de Rijnlandse boekhandel of reserveren via tickets@muziekkamer-oegstgeest.org o.v.v. LS0318.