Vragen over ruimere zondagsopening

ondernemers n Raadslid John Yonce van Lokaal wilde afgelopen donderdag in de Commissie Burger weten waarom de winkels in ­Oegstgeest op zondag niet vanaf tien uur 's morgens open kunnen zijn.

Door Willemien Timmers

"Wij vangen signalen op van winkeliers die graag eerder open willen dan de twaalf uur die nu in de Algemene Plaatselijke Verordening staat. Ik neem aan dat daar geen wettelijke beperking is?"


Burgemeester Jaensch liet het raadslid weten dat er officieel nog geen verzoek is binnengekomen van een ondernemer. "In de aanloop naar bedrijventerrein De Boeg is er wel een ondernemer die heeft aangegeven eerder dan twaalf uur open te willen op zondag, omdat hij dat in zijn andere vestigingen gewend is."

geen menging

De burgervader liet weten dat winkels nu van twaalf uur 's middags tot acht uur 's avonds open mogen zijn. "Als er een officieel verzoek komt, gaan we er naar kijken. Nu wordt er met de openingstijden van de winkels ook rekening gehouden met de kerken in de buurt. We willen geen menging van die stromen."

Als een ondernemer een verzoek tot ruimere openingstijden op zondag indient, zal de gemeenteraad daar uiteindelijk over moeten beslissen.