Afbeelding
Foto: PR

Fiks doet uitstekende zaken in Maarssen

korfbal n Korfbalvereniging Fiks heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door halverwege de tweede helft de controle over de ontmoeting tegen OVVO, nummer 2 en in de veldcompetitie spelend in de hoofdklasse, over te nemen en alsnog met beide punten huiswaarts te keren.

Met een 22-25 overwinning op zak verliep de busrit in een sfeer die past bij het carnavalsweekend. Zeker toen bekend werd dat SKF had verloren waardoor de marge op de ranglijst weer tot drie punten in het voordeel van Fiks is opgelopen. Perspectief op ontlopen van een play out wedstrijd is aanzienlijk verbeterd. Komende zaterdag is winst op De Meeuwen voldoende om verblijf in de overgangsklasse veilig te stellen.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Fiks zou stunten tegen de kampioenskandidaat. Vanaf het begin bepaalde de thuisploeg het spel in die zin dat er met regelmaat gescoord werd. Fiks stond snel met 4-0 achter. Een productieve periode die leidde tot 6-6. OVVO beantwoordde het offensief drie keer; onder andere een benutte strafworp. Hier lag een duidelijk pijnpunt van de formatie van Rick Nell, want Fiks zou vier keer vanaf de stip missen. Een mentale tik waarvan OVVO profiteerde en uitliep naar 13-8 bij rust. Bepaald geen basis die aanwijzingen gaf op een wenteling. Die kwam er rond minuut 35 toch. Na 18-13 vocht Fiks zich definitief terug in de ontmoeting. Het verschil nivelleerde en na 21-21 hielp Ilse Hazekamp (4x scorend) haar ploeg voor het eerst aan de leiding. Met nog 5 minuten te gaan, had Fiks de definitief de regie overgenomen en etaleerde dat met treffers van Roy Vreeken, (3 x succesvol), Dionne Blangé en Michelle Rozenbroek. Kevin Vreeken, Jan Anholts en Dominic van Welzen troffen deze wedstrijd ook het doel. Conclusie van het doorzettingsvermogen van Fiks: Op Volharding Volgt Overwinning; daarvoor staat OVVO. Fiks bracht het in praktijk.

Lees meer op www.oegstgeestercourant.nl