Extra avond Conferentie Geloof en Wetenschap

lezing n Op donderdag 22 februari wordt er in Cultuurhuis de Paulus, te Oegstgeest een presentatie gehouden over 'Een schepping waarvan wij mogen genieten'.

Deze avond is een vervolg op de Conferentie 'Geloof en Wetenschap' die van 28 augustus tot en met 2 september 2017 plaatsvond in Leiden, Apeldoorn en Groningen.
Albert Jurgens laat bezoekers zien dat de aanwezigheid van de juiste bouwstenen voor de zeer complexe structuren die leven mogelijk maken, de juiste condities in klimaat en daarbij de wonderlijke samenhang hiervan in de natuur, gezien kan worden als een tweede boek van de Schepper, naast de Bijbel.
Een aantal van deze aspecten zullen worden belicht om vervolgens te komen tot illustraties van hoe de schepping zo gemaakt is zodat wij er intens van te kunnen genieten, op voorwaarde dat wij er op een gezonde manier mee omgaan.
Onze voeding is daar een onderdeel van. We kunnen ons erover verbazen met hoeveel details onze zintuigen reuk, smaak, geluid, tastzin inclusief mondgevoel daaraan bijdragen. Maar ook over hoe onze hersenen die informatie samen met ons geheugen en omgevingsfactoren verwerken.
De schepping voorziet in principe in alle opzichten in de mogelijkheden voor een gezond maar tevens smaakvol voedingspatroon.
Albert Jurgens is momenteel werkzaam aan 'Wageningen University & Research' als senior onderzoeker levensmiddelen natuurkunde. Na zijn afstuderen in de fysische chemie aan de Universiteit van Utrecht deed hij een aantal jaren onderzoek voor de industrie. Vervolgens specialiseerde hij zich in de relatie tussen de samenstelling, structuur en natuurkundige eigenschappen van voedingsmiddelen, eerst voor vele jaren bij TNO-Voeding en momenteel in Wageningen. Eén van de belangrijke aspecten waar hij zich mee bezig houdt is het vinden van oplossingen voor gezonde voedingssamenstellingen in relatie tot productkwaliteit.
22 februari, Cultuurhuis 'de Paulus', Warmonderweg 2, Oegstgeest. Aanvang 19.30 uur (inloop 19.00 uur.) Toegang gratis. conferentiegeloofenwetenschap.eu