Kong Hey Fat Choi

dineren n Het Chinese jaar Huangdi 4715, het Jaar van de Hond, begint op vrijdag 16 februari. Kong Hey Fat Choi! Oftewel: Gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar.

Het Chinese Nieuwjaar, ook wel Lentefeest genoemd, is het belangrijkste festival voor het Chinese volk en het wordt 15 dagen lang gevierd. Nieuwjaar staat in China voor geluk, voorspoed, saamhorigheid, reünies, gezellig samenzijn en traditioneel eten, waarbij elk gerecht een symbolische betekenis heeft.
Tijdens het Chinese Nieuwjaar worden er veel dumplings gegeten. Dumplings zijn deeghapjes met vleesvulling en ze verwijzen naar de goede band tussen families onderling in het nieuwe jaar.
Geluk en voorspoed zijn heel belangrijk voor Chinezen en om deze reden staat er traditioneel altijd vis op tafel. Het Chinese woord voor vis is namelijk 'yú', dat hetzelfde klinkt als het woord voor 'overvloed' en 'rijkdom'.
Het Jaar van de Hond is een jaar waarin idealen richtinggevend zijn en meer samenwerking ons vooruithelpt.

Restaurant China House aan de Oegstgeester Ommevoort heeft speciaal een 'jaar van de Hond menu' samengesteld met onder andere dumplings, tongfilet, eendenborst en speciale Nieuwjaarswijn.

www.chinahouse.nl


Wout Bergers Sport Oegstgeest dicht

sport n Na bijna zestig jaar is er een einde gekomen aan de winkel van Wout Bergers Sport op de Rijnsburgerweg, op de grens van Oegstgeest en Leiden.

Dit laat de keten sportwinkels via Facebook weten.

De winkels in Leiden, Katwijk, Noordwijk en Voorschoten blijven gewoon open en met de sportclubs worden aparte afspraken gemaakt.


Lezing Puber & Poen

opvoeden n Op donderdag 15 maart van 19.30 tot 21.30 uur organiseren de Centra voor Jeugd en Gezin Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude en Oegstgeest, in de Week van het Geld, een boeiende avond over pubers en geld.

De informatieavond is voor alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

De omgang met geld kan in de opvoeding van een puber best een uitdaging zijn. Eef van Opdorp, budgetcoach en presentatrice, bekend van verschillende televisie programma's, zorgt voor een inspirerende avond waar u met een gezonde dosis humor informatie, handige tips en antwoord op uw vragen krijgt over pubers en poen.
De lezing vindt plaats op donderdag 15 maart van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en kost € 5,- p.p. (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten).
Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.