Het nieuwe merk heeft de naam Maxima Boats meegekregen en richt zich vooral op het middensegment in de sloepen- en tender markt.
Het nieuwe merk heeft de naam Maxima Boats meegekregen en richt zich vooral op het middensegment in de sloepen- en tender markt. Foto: PR

Uitbreiding assortiment bij Jachthaven Poelgeest

varen n Dit voorjaar breidt Jachthaven Poelgeest haar assortiment uit met een geheel nieuwe serie sloepen en tenders.

Het nieuwe merk heeft de naam Maxima Boats meegekregen en richt zich vooral op het middensegment in de sloepen- en tender markt. Er wordt groots uitgepakt met een serie van maar liefst tien nieuwe modellen.


Maxima Boats is ontwikkeld door collega Antaris-Maril dealer Klop Watersport, net als Poelgeest een stabiel familiebedrijf met een schat aan ervaring. De Maxima's zijn leverbaar met Honda buitenboordmotoren en Vetus dieselmotoren in afmetingen van 4,85 tot 7 meter. De gehele serie wordt gelanceerd voor scherpe introductieprijzen.
De eerste boten worden de komende weken in de showroom in Oegstgeest verwacht en voor het vaarseizoen is meteen een flinke voorraad besteld. Op de komende Hiswa te Amsterdam zal de gehele serie te zien zijn en op de website van Poelgeest zijn de boten ook al te bewonderen.


Naast de nieuwe Maxima Boats blijft Poelgeest natuurlijk hét verkooppunt voor de luxe Antaris en Maril sloepen en tenders. Ook van Maril is er dit voorjaar nieuws te melden, de uiterst succesvolle Maril 6Nxt krijgt een grote broer de 7Nxt. Deze nieuwe sloep wordt begin maart op de Hiswa in Amsterdam geïntroduceerd en zal vanaf eind maart in Oegstgeest te zien zijn.


Concert Nederlands Studenten Orkest

muziek n De internationale tournee van het Nederlands Studenten Orkest (NSO) 2018 vindt plaats van 11 tot 26 februari.

De eerste tien dagen doet het NSO 2018 maar liefst tien Nederlandse steden en concertzalen aan, waaronder Leiden. De studenten van het NSO worden voor dit concert ondergebracht in gastgezinnen in Oegstgeest en Leiden.


Uitgenodigd is het harptalent Remy van Kesteren, die in 2016 meedeed met Wie is de Mol? om de harp onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Met het concert voor harp van Ginastera zal Van Kesteren een andere, rauwe kant van de harp laten horen. Daarna staat het dromige Prélude à l'Après-Midi d'un Faune van Debussy op het programma dat gevolgd wordt door de betoverde klanken van 'Petroesjka' van Stravinsky.


Leiden, Stadsgehoorzaal, donderdag 15 februari, 20.15 uur.
www.nso.nl


Politiek café D66

politiek n D66 Oegstgeest organiseert op zaterdag 17 februari een politiek café.

Vanaf 20.00 uur gaan politici in café de Gouwe in gesprek met inwoners over wat goed gaat in Oegstgeest en wat beter kan.

Raadsleden vertellen graag over wat D66 de afgelopen jaren heeft gedaan en bereikt voor Oegstgeest. En de kandidaat-raadsleden over wat D66 de komende jaren wil doen.

Speciale gast is Tweede Kamerlid Paul van Meenen voor alle vragen die niet over de lokale politiek gaan. De politieke café's maken deel uit van diverse campagne-activiteiten in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Locatie: café de Gouwe aan de Rhijngeesterstraatweg, vanaf 20.00 uur.


Nieuwe Taalschool in regio Leiden

zingen n Per 15 februari is de nieuwe taalschool Thijsse Talen actief in de regio Leiden.

Hier kunnen volwassenen terecht voor het leren van de talen Spaans of Portugees van Brazilië. Privé, met z'n twee of in kleine groepjes. Ook Nederlands voor anderstaligen is mogelijk.
Om de start van Thijsse Talen te vieren organiseert Daphne Thijsse op zondag 25 februari een zangmiddag: Iedereen is welkom om februari Spaanse liedjes te zingen in Oegstgeest. Er worden leuke liedjes uit Spanje en Latijns-Amerika gezongen onder gitaarbegeleiding.
Plaats: Cultuurcentrum de Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest.