Amnesty zoekt collectanten

geven n Amnesty International Oegstgeest zoekt collectanten voor de jaarlijkse collecte van 12 tot en met 17 maart.

Nog steeds worden wereldwijd de mensenrechten geschonden. Amnesty International voert veel actie om mensen (zoals activisten en journalisten) vrij te krijgen die opgepakt zijn omdat ze opkwamen voor de rechten van de mens. Voor al die acties heeft Amnesty geld nodig. Amnesty is onafhankelijk en ontvangt geen geld van de overheid. In 2017 hebben collectanten 1.4 miljoen Euro opgehaald. Van alle goede doelen is de gemiddelde opbrengst per collectebus voor Amnesty het hoogst: 85 Euro. Informatie: Marijke Visser-van Overeem, collecte-coördinator Oegstgeest. E-mail: marijke.visser@hetnet.nl. Tel. (071) 517 31 38.


Kunst & Spiritualiteit – Martijn Kogelenberg zingt

spiritualiteit n Zondag 18 februari van 17.00 tot 19.30 uur in het Dorpscentrum bij Kunst & Spiritualiteit zingt en vertelt Martijn Kogelenberg over Fons Jansen en Johnny Cash.

Martijn verkent met toeschouwers de levens en stukjes van het repertoire van de twee toneelspelers en zangers. Ze stonden beiden op het toneel en hadden een sterke band met het geloof. Dat kwam zowel in hun leven en werk duidelijk tot uiting. Martijn zal dat laten horen en erover vertellen. Door zijn stem en gitaarspel krijgen de teksten die hij zingt een diepere dimensie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een eenvoudige maaltijd, door vrijwilligers bereid. Richtbedrag € 7,50. Graag opgeven bij Marjan Driessen marjandriessen1949@gmail.com tel. (071) 513142.


Cursus: Naar innerlijke stilte

stilte n Innerlijke stilte heeft te maken met in het Nu verkeren, zonder ballast van het verleden en ongerustheid over de toekomst.

Naast mindfulness dat zijn oorsprong heeft in het boeddhisme, heeft ook het christendom veel waardevols te bieden op dit terrein. In de kring onder leiding van Katrijne Bezemer, theoloog en historicus, lezen deelnemers diverse Bijbelteksten over dit thema waar men met elkaar over in gesprek gaat. Men luistert en selecteert 'zijn eigen' muziek en diept de eigen bron van stilte en rust op. In deze kring wordt niet gemediteerd. Men gaat op actieve wijze op weg naar mindfulness. Data: do 22 feb, 22 mrt, 19 apr, 17 mei. Tijd: 15.00-16.30 uur. Dorpscentrum, Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest. Geen kosten, wel opgave nodig bij drs. Katrijne Bezemer 071-5320438, kbezemer@iroka.nl