D66 en het Hofbrouckerpark

Vorige week uitte de stichting Hofbrouckerpark/Hofwijk via een ingezonden brief in deze krant zorgen over de passage in het verkiezingsprogramma van D66 over het Hofbrouckerpark.

Het Hofbrouckerpark is een belangrijk stuk groen in ons dorp, D66 wil dit zo houden. Een deel van de grond is in bezit van de projectontwikkelaar Sedos. Het huidige bestemmingsplan, dat voorziet in vier appartemententorens met zorgfuncties, is gelukkig door de recente ontwikkelingen in de zorg achterhaald. De realiteit is dat de gemeente Oegstgeest een overeenkomst heeft met Sedos waarin is afgesproken mee te werken aan een verdere ontwikkeling van dit gebied. D66 vindt dat er duidelijke kaders moeten zijn voor deze ontwikkeling gericht op het behoud van het park en de landschappelijke waarde, het actief betrekken van omwonenden en bewoners en op zorgwoningen in de sociale en middel dure sector.


Daarom heeft D66 afgelopen juli samen met Hart voor Oegstgeest het college opgeroepen een beter plan uit te werken dat rekening houdt met deze kaders. Dit initiatief is toen door alle partijen gesteund behalve de VVD en Progressief Oegstgeest.


D66 constateert in het Verkiezingsprogramma dat er in Oegstgeest ook behoefte is aan duurdere appartementen voor ouderen en een gebrek hieraan maakt de doorstroom vanuit eengezinswoningen moeilijker. Niet voor het Hofbrouckerpark, maar in het algemeen. De tekst in ons verkiezingsprogramma vraagt op dit punt blijkbaar verduidelijking. En die verduidelijking geven we graag. D66 vindt dat als we bouwen in ons mooie dorp, dan moeten we het verstandig doen. Met oog voor groen, het verbeteren van de doorstroom, een goede sociale en zorgfunctie en niet te vergeten in goed overleg met belanghebbenden en omwonenden.


Elfred Bus
Lijsttrekker D66 Oegstgeest


Hartelijk dank voor alle stemmen Dorpscentrum

In de afgelopen weken werd het Dorpscentrum twee keer verrast met een royaal cadeau. Tijdens Oegst!live mochten we een cheque van vijfduizend euro van het RABOwensenfonds in ontvangst nemen. En eerder bij de Nieuwjaarsreceptie kwam Electroworld ons onverwacht een groot tv-scherm aanbieden. Aan die beide verrassingen ging een stemronde vooraf. Dorpsgenoten kozen in ruime getale voor het Dorpscentrum. Dat doet ons (alle vrijwilligers van het Centrum) goed. Daarom dank aan al die mensen, die deze royale geschenken mogelijk hebben gemaakt.

Natuurlijk zijn we in de eerste plaats blij met het geld en het scherm. Die komen heel goed van pas. Het geld wordt gebruikt voor een nieuw projectiescherm in de Grote Zaal. Met bijbehorende beamer. En het tv-scherm krijgt een plek in de nieuwe hal.
Daarnaast voelt het goed, dat zoveel mensen met het Dorpscentrum meeleven. Het is niet altijd eenvoudig om het Centrum open te houden. De betrokkenheid van heel veel dorpsgenoten voelt dan als steun in de rug. Want het Dorpscentrum is er voor heel Oegstgeest en ook van heel Oegstgeest. Daarom nogmaals dank voor ieders steun.


Namens alle vrijwilligers van het Dorpscentrum,

Pieter Hellinga