20 FEBRUARI

Speeddaten met lijsttrekkers

verkiezingen n In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart organiseert de Bibliotheek Bollenstreek een bijzondere verkiezingsbijeenkomst. Op 20 februari kunnen inwoners van Oegstgeest speeddaten met vertegenwoordigers van alle politieke partijen.

De aanwezigen zijn: Elfred Bus (D66), Sven Spaargaren (VVD), Melanie van Driel (Progressief Oegstgeest), Jaap van den Broek (Hart voor Oegstgeest), Eibertjan van Blitterswijk (CDA) en Eelke van den Ouweelen (Lokaal). Voordat zij met kiezers in gesprek gaan, presenteren zij zichzelf in maximaal 1,5 minuut. Daarna reageren zowel politici als de aanwezigen in de zaal met een rode of groene kaart op verschillende stellingen.

Iedereen is van harte welkom op deze avond. Of men nu politiek actief is, of juist denkt: 'waarom moet ik gaan stemmen'? Tijdens deze bijeenkomst kan men al zijn vragen, twijfels of discussiepunten kwijt.

Het programma van de avond:
19.45 uur Inloop
20.00 uur Welkom door de Bibliotheek Bollenstreek
20.05 uur Korte toelichting van het programma door de moderator
20.10 uur Pitches politieke partijen (6 x 1,5 minuut) + stellingen
20.45 uur Aanvang speeddaten
21.15 uur Plenaire afsluiting
21.30 uur Aanvang borrel
Locatie: Bibliotheek van Oegstgeest, Lange Voort 2T, 2341 KA Oegstgeest
Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met ProBiblio.


Verkiezings-debat wonen, zorg en welzijn

verkiezingen n Met het oog op de aanstaande raadsverkiezingen organiseert het burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest op 24 februari een verkiezingsdebat over wonen, zorg en welzijn in Oegstgeest.

Alle politieke partijen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het debat, dat vooral een interactief karakter heeft met het aanwezige publiek. Het verkiezingsdebat vindt zaterdagmiddag 24 februari van 13.30 tot 16.00 uur plaats in café de Gouwe aan de Rhijngeesterstraatweg en is vrij toegankelijk.

Ter voorbereiding op het verkiezingsdebat heeft het burgerinitiatief een enquete over wonen, zorg en welzijn opengesteld. Inwoners van Oegstgeest kunnen die enquete vinden en invullen op de website van het burgerinitiatief: www.langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl. Het burgerinitiatief heeft het afgelopen jaar met de politieke partijen in Oegstgeest onder andere gesproken over de nieuwbouw op de locatie Overgeest en subsidie voor het mantelzorgproject Ken je Buren. Het verkiezingsdebat zal onder andere over deze en andere onderwerpen gaan die leven in Oegstgeest.