Pascal Franken, hier in duel, maakte twee van de vier doelpunten voor UDO. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO weet het doel nu wel te vinden

voetbal n Het laag geklasseerde WVC was afgelopen zaterdag bij UDO thuis de tegenstander. Vorige week tegen Hazerwoudse Boys had UDO nog een penalty nodig om de winst binnen te halen. Hoewel dat er in het begin van de wedstrijd niet naar uit zag zou, dat nu soepeler lopen. UDO kwam meer aan voetballen toe en wist de wedstrijd uiteindelijk winnend met 4-0 af te sluiten.

In het eerste deel van de eerste helft had UDO een licht overwicht. Maar toen kon UDO dit nog niet verzilveren. Dit kwam onder andere door de keeper van WVC die zijn doel deze periode goed schoonhield.
Rond de dertigste minuut wist UDO aanvallend weer gevaarlijker te worden. Via de flanken realiseerden ze steeds meer kansen. Pascal Franken scoorde de 1-0 via een voorzet van Wouter de Bruyn. De ban was gebroken.
Vlak voor rust maakte de tot dan toe goed keepende WVC-doelman een fout bij de uittrap. Hij schoot de bal tegen Pascal Franken aan. Pascal aarzelde natuurlijk geen moment en zette de 2-0 op het scorebord.

Voetballen

In de tweede helft kwam UDO steeds meer aan voetballen toe. Vlak na rust kon Cas Bolink hierdoor op aangeven van Jailson Jill de Barros alleen voor de keeper met gemak afronden: 3-0.
WVC kreeg zeker ook wel mogelijkheden. Maar in alle gevallen wist UDO-doelman Pieter Heeren deze doelpogingen te verijdelen.
Een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd scoorde Rutger Hoogkamer de 4-0 nog.
Op een schermutseling in het doelgebied na was het een zeer sportieve wedstrijd die goed werd geleid door scheidsrechter Van Dis.

In de stand van de competitie gaat UDO nu over Roodenburg heen en beland op de negende plaats. Roodenburg verloor namelijk van VVSB met 0-4.
Overige uitslagen: Oegstgeest-Football Factory 8-2, Roodenburg-VVSB 0-4, SEV-Meerburg 1-1, Hazerwoudse Boys-Ksd Marine 1-2.

Team v.v. UDO: Pieter Heeren, Tom Uittenboogaard (Van Moorsel), Timo Lichtenbeld, Nick Bakker (Rutger Hoogkamer), Marnix Franken, Laurens Franken, Cas Bolink, Menno Bakker, Jailson Jill de Barros, Pascal Franken, Wouter de Bruyn.

Oegstgeest wint de wedstrijd en verliest zijn spits

voetbal n Na een winterstopperiode van bijna twee maanden speelde Oegstgeest weer een competitiewedstrijd. De laaggeplaatste tegenstander Football Factory was een makkelijke prooi voor Oegstgeest en ze wonnen dan ook met ruime cijfers.

De wedstrijd begon voor Oegstgeest dramatisch. Binnen een minuut viel Oegstgeest spits Danny Wenink uit, met een naar het zich laat aanzien met een zware enkelblessure. Hij zal waarschijnlijk voor langere tijd gemist moeten worden. Wenink werd vervangen door Rens van der Spek. Oegstgeest nam direct het initiatief en gaf dat de hele wedstrijd niet meer uit handen. Zo stond het na een kwartier al 2 – 0 voor Oegstgeest, beide doelpunten werden gescoord door de goed spelende Roy Dijkstra. In de eerste helft schoot de spits van Football Factory één keer op het Oegstgeest doel vanuit een snelle aanval en het was direct raak: 2 – 1. De Oegstgeest spelers lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. Steven Apcar scoorde uit een van de keeper terugspringende bal 3 – 1. Dijkstra maakte zijn hattrick en Apcar maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, 5 – 1. Met deze ruststand en de zwakke tegenstand die Football Factory bood was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Zwakke tegenstand

Al snel in de tweede helft was het Joep van Tulder die op aangeven van Roy Elkerbout inkopte: 6 – 1.
Uit de acht corners die hierop volgden wist Oegstgeest niet te scoren, maar het gaf wel nog eens duidelijk het krachtverschil aan. Elkerbout scoorde met een vlammend schot 7 – 1. Ook verdediger Apcar wist een hattrick op zijn naam te zetten en bracht de stand op 8 – 1. Vlak voor tijd kreeg Football Factory een doelpunt cadeau. Vlak voor doel raakte invaller Terry Polet de bal verkeerd en bracht met een eigen doelpunt de eindstand op 8 – 2.

Tijdens de winterstop is Wassenaar uit de competitie gehaald, waardoor er nog maar twaalf teams in deze competitie over blijven. Naast de ruime winst was het gelijke spel van SEV tegen Meerburg ook een mooie uitslag voor Oegstgeest dat nu 4 punten voor staat op de directe concurrent SEV.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Oegstgeest is 24 februari uit tegen VVSB, aanvang 14.30 uur.