Functionaris Gegevensbescherming

politiek n Ter voorbereiding op en uitvoering van de toekomstige vereisten in het kader van privacy stelt de gemeente Oegstgeest samen met de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude en met Servicepunt71 een Functionaris Gegevensbescherming aan. Deze functionaris heeft tot taak het interne toezicht uit te voeren op de bescherming van persoonsgegevens die door de gemeente worden verwerkt.


Garantstelling Superrr verlengd

politiek n Support&Co verzorgt een sociale buurtsupermarkt, Superrr, in de wijk Poelgeest, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen re-integreren. In 2017 werden door de gemeente diverse gesprekken met Support&Co gevoerd omdat er onvoldoende trajecten gerealiseerd werden om mensen naar een betaalde baan te helpen, en de gemeente vragen had over de bedrijfsvoering. Inmiddels heeft Support&Co verbeteringen aangebracht in de organisatie van de buurtsupermarkt. Het college heeft de intentie uitgesproken om de subsidie aan Support&Co met een jaar te verlengen voor 2019.


Verkiezingsdebat wonen, zorg, welzijn

politiek n Met het oog op de aanstaande raadsverkiezingen organiseert het burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest op 24 februari een verkiezingsdebat over wonen, zorg en welzijn op zaterdag 24 februari van 13.30 tot 16.00 uur in café de Gouwe. Vrij toegankelijk.