Afbeelding
Foto: Henk van Gijzen

Oegstgeester Pecos houdt stand tegen Hilversum

tafeltennis n Het was een gelijkspel dat voelde als een overwinning. De tafeltennissers van Pecos keken zaterdag bij rust nog tegen een 4-1 achterstand aan. Een paar prachtige partijen later was het 5-5.

De Oegstgeester kopman Tony Nader (foto Henk van Gijzen) bleef opnieuw ongeslagen, en vooral zijn zege op Cosmin Stan behoort tot de hoogtepunten uit Naders oeuvre. Het was op een 3-5 stand in de wedstrijd, het werd 11-9 in de vijfde game, Stan is de nummer dertien van Nederland en dan gebeurde het ook nog eens met mooi en overtuigend tafeltennis. En om het helemaal af te maken gaf Naders overwinning René Waterreus de inspiratie om vervolgens ten koste van Patrick Oeij de gelijkmaker op de borden te slaan. Het was Waterreus' tweede winstpartij van de middag. Youri Soons beleefde een hoogst ongelukkig optreden. Hij leed drie keer een 3-0 nederlaag, maar kansloos was hij niet: van de negen games waren er zes die met het minimale verschil van twee punten eindigden.

Na twee wedstrijden valt er van de stand in deze eerstedivisiepoule nog weinig te zeggen, behalve dat de teams erg aan elkaar gewaagd zijn en dat het vooraf als grote favoriet ingeschaalde Hilversum voorlopig in het rechterrijtje staat met negen punten. Hetzelfde geldt voor de mannen van Pecos, die over twee weken op bezoek gaan bij Tempo Team. Koploper is Avanti, dat via een 6-4 zege op De Veluwe op twaalf punten kwam.

Pecos 2

Ook Pecos 2 speelde zaterdag gelijk. Dit team hoopt zich te handhaven in de eerste divisie en deed het naar behoren met een 5-5 tegen VVV. Hier was Maroun Nader de beste, al moest hij oud-clubgenoot Werff Thomas voor laten gaan.