De Oegstgeestse Matilde Monteleone behaalde de eerste plaats bij de Districtskampioenschappen Ritmische Gymnastiek. | Foto PR
De Oegstgeestse Matilde Monteleone behaalde de eerste plaats bij de Districtskampioenschappen Ritmische Gymnastiek. | Foto PR Foto: PR

Goud voor gymnaste Matilde Monteleone

gymnastiek n Afgelopen zaterdag, 3 februari, werden de Districtskampioenschappen Ritmische Gymnastiek gehouden, voor het district Zuid Holland. Een wedstrijd waarbij 75 gymnasten in verschillende leeftijdscategorieën streden om de titel: districtskampioen 2018.

De organisatie was in handen van Gymsport Leiden, in samenwerking met de KNGU. In een sfeervolle sporthal van het Rijnands Revalidatiecentrum kon het publiek genieten van diverse oefeningen. Gymsport Leiden was met zes gymnasten vertegenwoordigd.

goud

Goud was er voor de Oegstgeestse Matilde Monteleone bij de pré junioren 2006.

De overige Leidse prestaties: Sanne Hertogs zevende bij de pré junioren 2007, Anouk Vermond vierde bij de junioren 2005, Britt Hertogs tiende bij de junioren 2004, Liliane IJben zevende bij de junioren 2003 en Lidewij de Vos elfde bij de senioren 2001.

Gymsport Leiden

Bij Ritmische Gymnastiek laat je op het ritme van muziek je lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel. De gymnasten van het selectieteam van Gymsport Leiden vertegenwoordigen de club in de 1e en 2e divisie op nationale en internationale wedstrijden en toernooien.

Er is ook een afdeling voor recreanten.