ASC vertaalt overwicht in verdiende zege

voetbal n ASC is de eerste thuiscompetitiewedstrijd van 2018 goed begonnen. Na 90 minuten stond een afgetekende 3-0 zege op het scorebord. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

ASC is hard op weg de gewenste doelstelling te halen: een plek in de middenmoot; liefst in het linkerrijtje. Na het resultaat van afgelopen zondag heeft de formatie van Mo Bougrine de kansen daartoe helemaal in eigen hand. Zeker gezien de wijze waarop tegen Kickers werd gespeeld staaft dat het streven realistisch is. In de eerste helft was het spelbeeld wat afwachtend. Voorkomen van een snelle achterstand leek een belangrijke doelstelling. Dit weerhield snelle omschakelingen vanuit de verdediging naar de aanval. Geleidelijk begon de thuisploeg meer druk te zetten en liet zien kansen te creëren. Twee doelrijpe pogingen hadden meer moeten brengen dan de 0-0 ruststand; één schot ging rakelings over en één keer blokkeerde de paal succes. In de tweede helft bleef ASC druk zetten en rook het kansen om de drie punten in huis te houden. De werklust kreeg beloning van nota bene de tegenstander. Na een vrije trap van Ruben Dutrieux werkte een verdediger de bal in eigen doel. Met nog 25 minuten op de klok ging Kickers direct va-banque spelen en gaf achterin veel ruimte weg. Dit speelde de thuisploeg in de kaart, want vijf minuten later omspeelde Tije Rutten zijn tegenstander en kon vrij voor de keeper voor 2-0 tekenen. Het bleek de beslissing. Uit een corner was de ploeg uit Leimuiden één keer gevaarlijk; de inzet werd door de ASC-doelman goed gepareerd. Twee minuten voor tijd werd Siard Kuipers vanaf het middenveld op maat aangetekend en met zijn treffer gaf hij meer allure aan de verdiende zege voor ASC.