Afbeelding
Foto:

'MeerWonen / Minder onderhoud'

Onlangs zijn vijf coniferen, misschien wel de mooiste van Oegstgeest, geveld in de binnentuin van het flatgebouw voor senioren 'Trompenburg'. Vijf prachtige sparren, waarvan sommigen zes à zeven meter hoog, met een doorsnee van meer dan een halve meter en een leeftijd van ongeveer veertig jaar, een schitterende plek voor (doortrekkende) vogels.
En wie was de eigenaar van deze coniferen? Stichting Woningcorporatie MeerWonen, een organisatie met een maatschappelijke taak, vallend onder toezicht van de overheid.
Naar mijn mening geen goede start van deze nieuwe stichting die zich volgens eigen zeggen wil inzetten op de verduurzaming van het woningbezit.
Er was -en is- veel achterstallig onderhoud in de binnentuin. De tuin nodigt dan ook bepaald niet uit tot verpozen; ik heb er nog nooit een senior in zien zitten; er staan geen bankjes. Echter, er had selectief gesnoeid, zeg maar onderhoud gepleegd kunnen worden, in plaats van in tien dagen tijd een complete kaalslag aan te richten.
Wat er gesloopt is, laat bijgaande foto zien; ook is er nog veel achterstallig onderhoud, met name bij de afscheiding met de grond van de gemeente.
Wat de mening van de bewoners van Trompenburg is en of deze geraadpleegd zijn, weet ik helaas niet, maar de naaste buren zijn op geen enkele wijze gekend in de geplande werkzaamheden.

Emmy Fischer, Aert van Neslaan, Oegstgeest

Afbeelding