Pecos nipt onderuit

tafeltennis n In hun jacht op de prijzen in de eerste divisie hadden de tafeltennissers van Pecos zaterdag een koude start. SKF was in Veenendaal met 6-4 te sterk.

Favoriet voor de titel en directe promotie is dit voorjaar het team van Hilversum. Daarachter hoopt Pecos mee te strijden voor de tweede plek, die recht geeft op een promotieduel tegen de nummer zeven van de eredivisie. Om het zo ver te schoppen moeten de Oegstgeestenaren SKF er dus onder houden en daar slaagden ze in de openingsronde niet in.

Aan kopman Tony Nader lag het niet. Die was althans in zijn drie enkelspelen ongenaakbaar. Het dubbel met René Waterreus kon helaas niet tot een goed einde worden gebracht. Youri Soons en Waterreus hadden een mindere dag en schreven dat toe aan een gebrek aan scherpte als gevolg van het jonge vaderschap. Doordat Soons op een 6-3 achterstand met 14-12 in de vijfde game van Pieter van den Berg won, kreeg de nederlaag voor Pecos nog een draaglijke omvang. Zaterdag komt in Oegstgeest Hilversum op bezoek, dat niet tevreden zal zijn over de verrassende 6-4 nederlaag die het tegen Avanti leed.

Kopman Tony Nader was in zijn drie enkelspelen ongenaakbaar

Het dit seizoen in de B-categorie van de eerste divisie uitkomende Pecos 2 begon keurig met een 8-2 zege bij Vriendenschaar. Maroun Nader was hier de grote man, die alleen Jop van der Wiel en de jonge aanwinst Tim Gras een potje zag verliezen. Hun komende tegenstander is VVV, waarmee ze na één speelronde de leiding delen.

Opvallend genoeg kwamen ook Pecos 3, 4 en 5 zo goed uit de startblokken dat ze straks in elk geval kunnen zeggen dat ze een week koploper zijn geweest.