Inwoners van Oegstgeest worden door de gele borden aan de ophaaldagen herinnerd. | Archieffoto Willemien Timmers
Inwoners van Oegstgeest worden door de gele borden aan de ophaaldagen herinnerd. | Archieffoto Willemien Timmers Foto:

UDO oud papier verandert in FC Oegstgeest oud papier

papier n Komende maandag, 5 februari, is het weer de eerste maandag van de maand. De ophaaldienst van UDO komt dan het oude papier ophalen. In de komende maanden zal deze dienst omgevormd worden tot een initiatief van de nieuwe voetbal-fusievereniging FC Oegstgeest.

De gemeente is volop bezig met het herstructureren van het afvalbeleid. Welk afval wordt straks opgehaald en welk afval moet straks worden weggebracht? Zeker is voorlopig dat de verwerking van het oude papier blijft zoals ze is. Verenigingen en scholen dragen hier hun steentje bij aan het milieu. In ruil hiervoor ontvangen zij een gedeelte van de opbrengst. "De nieuwe fusieclub gaat veel investeringen doen", vertelt UDO-voorzitter Luuk van der Zon. "De opbrengst uit het oude papier is hiervoor een welkome aanvulling. Draagt u de nieuwe vereniging een warm hart toe zet dan komende maandag uw papier buiten. Wilt u ervoor zorgen dat het papier om uiterlijk 18.30 uur buiten staat. Doet u dit dan zoveel mogelijk op de containerplaatsen. Het is nog vroeg donker en onze ophalers kunnen uw papier dan gemakkelijker terugvinden. Ook als het slecht weer is halen wij het papier op."

De ophaaldienst komt in heel Oegst­geest. "Tot onze verbazing doen de huishoudens in Nieuw-Rhijngeest nauwelijks mee aan de inzameling. De gemeente onderzoekt of het oude papier wellicht in het restafval verdwijnt. Dat zou zonde zijn want het verwerken van het restafval is kostbaar terwijl het oude papier op zichzelf geld opbrengt."

Naast oud papier kan men ook oude kleding en oud frituurvet inleveren. Niet langs de straat maar in de container bij UDO op De Voscuyl. Daar staat bij de papiercontainer een kleinere grijze container met het opschrift 'inzameling oude kleding'. Goede kleding wordt hergebruikt, lorren worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Ook staat daar een gele container met het opschrift 'oud frituurvet'. Hierin kan men oud vet deponeren in de originele verpakking of in petflessen. "U kunt zeven dagen in de week in de container terecht."


Ophaaldata eerste halfjaar 2018: Maandag 5 februari, maandag 5 maart, maandag 9 april (ivm Pasen), maandag 7 mei, maandag 4 juni en maandag 2 juli.