Winterconcert

JSR n Het jaarlijkse Winterconcert, dat zondag in de Leidse Petruskerk plaats had, was vooral een hartelijk muzikaal weerzien tussen het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek en bevriende gastmusici uit Duitsland. Dat vriendschap niet alleen culturen verbindt, maar ook muziek kan verrijken, was goed hoorbaar bij dit concert.

Het was een bijzondere en hartelijke ontmoeting tussen de drie orkesten van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) en twee bevriende gastorkesten uit Duitsland. In het kader van internationale uitwissing werd er bij dit Winterconcert zowel apart als samen gespeeld. Muziek als universele taal werkt bij uitstek verbindend en ook bij dit concert. Ondanks een enkele foute inzet of onbedoelde dissonant, speelden de jonge muzikanten de sterren van de hemel en hadden ze er zichtbaar plezier in. Bijzonder waren twee bijna contrasterende uitvoeringen, een Leidse en een Duitse, van dezelfde 'Bohemian Rapsody' van Queen, in zowel muzikale stijl en interpretatie als instrumentale bezetting.

Maar liefst zeven gepassioneerde dirigenten, met ieder een eigen dirigeerstijl, wisselden elkaar regelmatig af. Naast klassiek, pop en dansmuziek, was ook de filmmuziek goed vertegenwoordigd.

De muzikale kruisbestuiving en samenspel leverden dit concert meerdere harmonische hoogtepunten en fraaie muzikale passages op. Het publiek heeft zich goed vermaakt en ook alle zeven dirigenten toonden zich na afloop van het vriendschappelijke concert meer dan voldaan.


'Speed-Meet'

werkgevers n Het MVO-platform SPARK organiseert donderdag 15 maart een 'Speed-Meet' bij AREA071 in Leiderdorp. Werkgevers en werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de regio Leiden ontmoeten elkaar die dag. De werkzoekenden bestaan uit mensen (jong en ouder) die momenteel een uitkering hebben, statushouders en mensen met een lichte beperking.

Tijdens de 'Speed-Meet' worden de werkgevers en werkzoekenden direct aan elkaar gelinkt voor een gesprek van tien minuten.
Voor dit evenement is men op zoek naar bedrijven die vacatures hebben in de branches: Horeca, transport, productie, installatietechniek, schoonmaak, administratie en zorg. Opgeven kan via info@sparkmvo.nl. Deelname is gratis.


Scharrelkids

natuur n De Scharrelkids gaan op op woensdag 7 van februari van 14.00 tot 16.00 uur wilgen knotten in de polders Poelgeest.

De kinderen gaan bij de historische scheepswerf in de Klaas Hennepoelpolder helpen om wilgen te knotten. Na afloop chocomelk drinken bij een warm vuurtje. Doe oude kleren aan en stevige schoenen. Kosten: € 1.50 per kind. Verzamelen bij het molentje Het Poeltje in de wijk Poelgeest. Parkeren kan bij het noordelijke eind van de Jac. P. Thijsselaan. Opgeven graag via: scharrelkidsivnleiden@gmail.com. Deze keer mogen ouders van kinderen van 6-8 jaar meehelpen bij de activiteit.