Het Lotte Stam-Beesepad was zondagavond enige tijd dicht vanwege het ongeluk. | Foto AS Media
Het Lotte Stam-Beesepad was zondagavond enige tijd dicht vanwege het ongeluk. | Foto AS Media Foto: AS Media

Scooterrijder gewond na aanrijding

politie n Afgelopen zondagavond 7 januari, even voor zes uur, is een scooterrijder gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising van het Lotte Stam-Beesepad en de Haarlemmerstraatweg.

De bestuurder van de scooter is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het team van de Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.


Woningcorporatie MeerWonen stelt begroting 2018 vast

wonen n Lang stilstaan bij de mooie scores voor dienstverlening in de Aedes-benchmark 2017, die recent bekend gemaakt zijn, is er niet bij. Eind december heeft de Raad van Commissarissen van woningcorporatie MeerWonen de begroting voor 2018 goedgekeurd en daarmee is alle aandacht alweer gericht op dit nieuwe jaar.

Zo wil MeerWonen inzetten op de verduurzaming van het woningbezit. Na een pilot met diverse energiebesparende maatregelen, wordt in 2018 een begin gemaakt met de gefaseerde uitvoering hiervan. Het werk wordt zoveel mogelijk gecombineerd met planmatig onderhoud, waar in 2018 bovendien fors extra in geïnvesteerd wordt. Geraamde uitgaven voor deze onderhouds- en duurzaamheidsmaatregelen: €8 miljoen.
Aan verhuurdersheffing draagt MeerWonen in 2018 € 3,3 miljoen af aan de overheid, ruim € 300.000 meer dan in 2017. De totale afdracht aan heffingen en belastingen bedraagt circa € 8 miljoen en heeft een behoorlijke impact op de begroting. Het betekent dat 35% van de huurinkomsten terugvloeit naar de overheid.


Nieuwjaarsboodschap van Commissaris van de Koning

wensen n Met zijn nieuwjaarsboodschap sprak Commissaris van de Koning Jaap Smit van Zuid-Holland rechtstreeks tot alle inwoners van de regio. Hij noemde onder andere Zuid-Holland een belangrijke motor in de economie van ons land. "Dat hebben we te danken aan de vele industrie en de haven, maar vooral ook aan de vernieuwingskracht die er in deze provincie is. ... De kunst van deze tijd is dat we ons weten aan te passen op een manier zonder dat we verliezen wat we zo belangrijk vinden. Dat vraagt zorgvuldigheid, dat vraagt visie en dat vraagt ook durf. Ik wil u vragen om met nieuwe energie en vooral positief dat nieuwe jaar in te gaan. Er kan heel veel en er zijn heel veel kansen die we kunnen benutten."