Nieuwjaarsreceptie Dorpscentrum op vrijdag 19 januari

ontmoeting n Het nieuwe jaar 2018 is begonnen. Voor het Dorpscentrum een heel bijzonder jaar. Want deze zomer wordt een begin gemaakt met de renovatie van het gebouw. Om het beter geschikt voor zijn ontmoetingsfunctie voor het hele dorp.

Op vrijdagmiddag 19 januari zal daarover meer worden verteld tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Dorpscentrum. Iedereen is welkom. Want het Dorpscentrum Oegstgeest (DcO) is van en voor alle dorpsgenoten.


Het Dorpscentrum Oegstgeest bestaat nu ruim drie jaar en heeft inmiddels zijn bestaansrecht bewezen. De vele vrijwilligers maken mogelijk dat alle werkdagen een breed palet aan activiteiten kan worden gehuisvest. Er zijn weer tientallen gebruikers en huurders. Vaste, regelmatige en incidentele huurders. Hun inkomsten zorgen ervoor, dat het Centrum zichzelf kan bedruipen. Daarom acht het stichtingsbestuur van het Dorpscentrum de tijd rijp om te gaan vernieuwen en moderniseren. Want het gebouw is toe aan een grondige aanpak. Het is tenslotte vijftig jaar oud.


Tijdens de Nieuwjaarsreceptie zal een inkijk worden gegeven in de vernieuwingsplannen. Architect en plaatsgenoot Marcel van Dijk geeft een korte toelichting. Hij en zijn Bouwteam-collega's zijn erin geslaagd om het gedateerde gebouw klaar te maken voor de toekomst.

Deze verbouwing gaat geld kosten. Dat kan het Centrum niet allemaal ophoesten. De lopende kosten worden wel door inkomsten gedekt, maar voor een flinke investering is geen ruimte. Daarom wordt een beroep op diverse fondsen gedaan. En ook zal er crowdfunding in het dorp worden georganiseerd. Ook daarover meer tijdens de Nieuwjaarsreceptie op vrijdagmiddag 19 januari vanaf 16.00 uur in het Dorpscentrum. Iedereen is welkom.