Cheyenne Löhnen is actief op veel gebeiden. 'Mijn voorbeeld in Nederland is filmactrice Carice van Houten'. | Foto FAY Photography
Cheyenne Löhnen is actief op veel gebeiden. 'Mijn voorbeeld in Nederland is filmactrice Carice van Houten'. | Foto FAY Photography Foto: FAY Photography

Opmerkelijk: Cheyenne Löhnen heeft vele talenten

opmerkelijk n Hoe inspirerend is het om met jongeren te praten die op jonge leeftijd gedreven zijn om hun carrière-ambities te verwezenlijken. De Oegstgeestse Cheyenne Löhnen (20) is daar een mooi voorbeeld van.

Door John Vroom

"Zo rond mijn vierde jaar begon mijn liefde en fascinatie voor paarden. In de loop van de jaren leerde ik paardrijden, was bezig met ze te verzorgen, mocht ze inrijden en zelfs trainen tot serieuze renpaarden die meededen aan koersen op Renbaan Duindigt. Ik kreeg de ambitie om zelf jockey te worden, maar werd al gauw te lang. Mijn moeder had mij al jong gestimuleerd musicalles te gaan volgen. Dat was een gouden greep, want mijn ambitie groeide om daar goed in te presteren met als erkenning dat ik mee mocht spelen in de musicalproductie Grease.

De vraag ontstond welke kant ik op wilde: Een carrière met paarden of als actrice. Ik realiseerde mij dat in de paardenwereld bij dressuur het meeste geld te verdienen was, maar die kant ambieerde ik niet echt, dus koos ik van harte voor de acteerkant, omdat ik daarin mijn expressiviteit kwijt kon. Na deze keuze ben ik actief lessen gaan volgen op acteerscholen voor zowel theater als film en gaandeweg ontdekte ik wat mijn uiteindelijke ambitie was, filmactrice worden. Om geld te verdienen ging ik part-time werken bij Brasserie Streeder waar ik werd gespot door fotograaf Karlien 't Hooft die vond dat ik een goede 'kop' had als fotomodel. Via haar kreeg ik de eerste opdracht en met mijn acteerervaring was dat een prima combinatie. Momenteel geef ik toneelles op de Jorris de Witteschool en ben actief op modelgebied, acteren, presenteren, co-regisseren, dansen en heb mijn eigen on-line film 'Stuck' geproduceerd. Ik hoef niet zozeer bekend te worden, maar streef er naar wel erkend te worden in het vakgebied van filmactrice in Nederland en hopelijk ook internationaal." Tja Cheyenne, opmerkelijk!