Afbeelding
Foto: Corina Zuiderduin

Landelijke Open Week van de SeniorWeb Leercentra

internet n Veel senioren hebben een hobby waar ze veel plezier aan beleven zoals bijvoorbeeld tuinieren, muziek luisteren, verzamelen of fietsen.

"Met internet beleeft u nog meer plezier van uw hobby", vertellen de vrijwilligers van SeniorWeb Leercentrum Oegstgeest / Stichting Radius. "Denk aan handige filmpjes met tips, uitleg of ideeën van kenners. Of webwinkels met voordelige hobbymaterialen, of het lezen van nuttige ervaringen van andere liefhebbers. U zult zien wat een schat aan informatie er op internet te vinden is voor uw persoonlijke hobby!"

De vrijwilligers helpen bezoekers graag om nóg meer plezier van hun hobby te beleven met internet. "Kom gerust bij ons binnenlopen op dinsdagmiddag 23 januari en vrijdagmiddag 26 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Wij zitten voor u klaar en deelname is gratis."
Geïnteresseerden kunnen zich dan ook opgeven voor de nieuwe cursussen en workshops die eind januari gaan starten.

Het adres van het Leercentrum is: Haeswyk flat, President Kennedylaan 141, 2343 GM, Oegstgeest. Zie voor meer informatie www.seniorencomputercafe.nl, bereikbaar op scc.oegstgeest@gmail.com


Scharrelkids over vogels in de tuin

natuur n Kinderen van 6 tot 11 jaar zijn op woensdag 17 januari van harte welkom in bij het MEC Oegstgeest (IJsclubgebouwtje), aan de Oegstgeesterweg.

De 'Scharrelkids' krijgen daar antwoord op vragen over wat vogels eten en hoe je dat kunt zien aan hun snavel. Een huismus bijvoorbeeld eet andere dingen dan een roodborstje. En wanneer komen de vogels graag in je tuin? Daarna gaan de deelnemers voor de verschillende soorten vogels vogelvoer maken. Dit mag mee naar huis genomen worden.
Kosten € 1.50 per kind. Woensdag 17 januari van 14.00 tot 16.00 uur
Opgeven graag via: scharrelkidsivnleiden@gmail.com


Griekse beelden uit Assyrië tekenen

tekenen n In de tekencursus 'Grieks Atelier en andere culturen' laten deelnemers zich inspireren door de mooiste beelden uit Griekenland en Assyrië.

Met diverse tekenmaterialen gaan zij aan de slag tussen de beelden in Rijksmuseum van Oudheden. "Beelden als de 'Discuswerper' of de 'Wagenmenner van Delphi' waren zo mooi dat replica's eeuwenlang in vele landen te zien waren", vertelt de Oegstgeestse kunstenares en docente Corina Zuiderduin.


Net als in vroegere tijden in de antieke tekenacademies maken deelnemers boeiende composities van deze beelden. "Je krijgt oog voor de harmonie in de werken. Bovendien gaan we in de serie lessen ook in op de symboliek van beelden en vormen." Naast Griekse beelden verdiepen cursisten zich ook in de wonderlijke reliëfs uit de verdwenen stad Nineveh, een stad die ooit de grootste van de wereld was.


De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten en start op woensdag 24 januari. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Voor informatie: www.artedeldisegno.com of tel: 06-46334339.