Europese geschiedenis

cursus n Binnenkort begint een nieuwe collegereeks in Cultuurhuis De Paulus. Van Karel de Grote tot Willem III wordt de geschiedenis van Europa behandeld.

In 2017 was het honderd jaar geleden dat er een eind kwam aan de Romanov-dynastie. Aanleiding om de meest bepalende vorstenhuizen van Europa eens nader te bestuderen. Romanovs, Habsburgers, Tudors en Oranjes: door onderlinge oorlogen en huwelijken bepaalden zij hoe de landkaart van Europa eruit kwam te zien. Daarbij werd een spoor van paleizen, juwelen en kunstwerken nagelaten.
De cursus omvat 10 colleges op dinsdagmiddagen van 14.00-16.00 uur, te beginnen op 23 januari.
Locatie: Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest.
Voor meer inhoudelijke informatie en inschrijving: www.vrijeacademie.nl, of tel. 0900 - 418 50 50.


Koffieochtend

ontmoeting n Op vrijdag 12 januari is er de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk aan de Mauritslaan. Iedereen is van harte welkom om 10.00 uur. De bijeenkomst staat open voor gemeenteleden en belangstellenden en is bedoeld om elkaar te ontmoeten.

Op de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar worden er dia's vertoond over Albanië. Albanië was eeuwenlang een uithoek van het Ottomaanse Rijk. In 1912 werd het land onafhankelijk en na de Tweede Wereldoorlog kreeg het onder Enver Hoxha een dogmatisch communistisch regime dat zich steeds verder van de rest van de wereld isoleerde. Sinds de val daarvan in 1991 is Albanië een parlementaire democratie. De mensen praten nu vrij over hun geloof, kerken worden gebouwd of in ere hersteld. De mensen verlangen er naar om bij de EU te horen.

Wanneer het moeilijk is om zelfstandig naar de kerk te komen, dan kan men een dag eerder voor vervoer contact opnemen met mw. J.C. van Cuilenburg-Pasma, tel. (071) 5170435 of mw. T. Roelofsen, tel. (071) 5155739.