Afbeelding
Foto:

Chokwe-Mozambique-2000 n Toen Zwerver een paar maanden katholiek was.

Op zondagochtend te voet naar het werk. Nogal wat mensen kruisen zijn weg. Zwerver is nog maar kort in dit overstroomde land. Waar gaan die mensen naar toe? Hij laat het werk even voor wat het is en loopt mee. Ah, kerkgangers! Kerk opnieuw in gebruik! Je kunt op de muren zien tot hoe hoog het water is gekomen. Tot boven zijn hoofd.
Vooruit, laat de arbeid nog maar wat langer wachten. Hij zal nog wel een maand of drie in Chokwe zijn. Wat een verschrikkelijk leuke mis! Er wordt gezongen, in de handen geklapt, gedanst en gelachen. Enkele zondagen later de parochianen erg verheugd over de terugkeer in de parochie van een zeer oude, kennelijk geliefde, Portugese pastoor. Misschien terug om daar te sterven, wat oude missionarissen wel eens willen. Wat moet je in Portugal, na al die tijd in Afrika? De pastoor danst mee! Voor zover hij dat nog kan.
Nog wat zondagen verder plotseling bezoek van twee jonge vlotte Portugese geestelijken. Nodigen Zwerver uit om over zijn werk en zichzelf te vertellen. Dat doet hij maar in het Spaans, want nee, Portugees beheerst hij niet. Het water zakt geleidelijk weg. Wegen worden weer begaanbaar, huizen weer bewoonbaar. Na een maand of drie een afscheid. Georganiseerd door de vrouwenvereniging. Die in het maanlicht zingend en dansend in optocht door de wijk gaat. Zwerver heeft nog steeds de rozenkrans die hij krijgt.
Elk jaar in december plezierige herinneringen als hij het kerstconcert van het koor St. Willibrord bezoekt. Dirigent Mijke, oud-leerling in grijs verleden, nodigt elk jaar Zwerver uit. Hij zou trouwens toch wel komen. Het koor en de parochianen zorgen voor de muziek en de zang. Dat klappen in de handen, het dansen en het lachen fantaseert Zwerver er wel bij.


JO15-1 UDO winterkampioen

voetbal n De JO15-1 van Vv UDO is ongeslagen. Met 5 punten voorsprong op de nummer 2 is het team winterkampioen geworden in de 1e klasse.

Vorig jaar waren zij nog kampioen in de 2e klasse. De jongens gaan nu 1e klas promotie spelen waarin de mogelijkheid bestaat om te promoveren naar de hoofdklasse. Het is een hechte groep jongens waarin teambelang boven het individu gaat. De jongens starten, samen met de coaches Joost den Hollander en Ronald van Beelen, volgende week weer met trainen om een goede basis neer te zetten voor de rest van de competitie in de promotieklasse.

Afbeelding