Ook de drie wijzen liepen rond in Oegstgeest. | Foto Robert Roth
Ook de drie wijzen liepen rond in Oegstgeest. | Foto Robert Roth Foto: Robert Roth

Engelen en vuur: Kerstvossenjacht zeer geslaagd

kerst n Zaterdag 16 december kon het zomaar gebeuren dat het publiek in het centrum van Oegstgeest engelen tegenkwam, of herders, wijzen, Jozef en Maria en het kindje Jezus of nog andere personen uit het kerstverhaal.

Groepjes kinderen en volwassenen liepen speurend rond. Dit alles hoorde bij de Kerstvossenjacht die was georganiseerd door de Nederlands Gereformeerde Kerk Oegstgeest en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Oegstgeest.
Zo'n 120 kinderen en 60 volwassenen namen deel aan de Kerstvossenjacht. Zij zochten de personen uit het kerstverhaal die, als ze gevonden werden, kort iets over zichzelf vertelden. Na het zoeken van de kerstvossen was er een gezellige borrel met warme chocolademelk, marshmallows en glühwein. De borrel werd afgesloten door een spectaculaire act met vuurspuwen en jongleren met fakkels.


Musicalreis naar Fiddler on the Roof

muziek n De Stichting Evenementen verzorgt in 2018 een musicalreis naar de musicalklassieker Fiddler on the Roof.

In het jaar dat de actieve Oegstgeester vrijwilligersorganisatie haar 25-jaar jubileum zal vieren zullen diverse bijzondere activiteiten aan het jaarprogramma worden toegevoegd. Vanaf heden is het mogelijk om in te schrijven voor deze musicalreis al mogelijk.

Thomas Acda, die de hoofdrol van Tevye speelt, neemt je op innemende en geestige wijze mee in deze meeslepende musical. Fiddler on the Roof, met 'If I Were A Rich Man' en vele andere beroemde evergreens, gaat over een wereld op de vlucht waarin uiteindelijk de liefde overwint. Het is een dynamische voorstelling met veel dans en muziek, die entertaint in grootsheid en ontroert in intimiteit.
Dinsdag 20 maart 2018 zal de Stichting Evenementen met zo'n 50 musicalliefhebbers vanaf het Dorpscentrum aan de Lijtweg naar het nieuwe Luxortheater in Rotterdam vertrekken. Meer info www.st-evenementen.nl of bel 071-5171540.