Er werd door Poelgeestenaren hard gewerkt in het Vroege Vogelspark om de wilgen winterklaar te maken.
Er werd door Poelgeestenaren hard gewerkt in het Vroege Vogelspark om de wilgen winterklaar te maken. Foto:

Wilgenknotactie

samen n Afgelopen zaterdag heeft een groep bewoners van de wijk Poelgeest de wilgen in het Vroege Vogelspark onder handen genomen.

De kinderen konden de vele dunnen takken langs de stammen afknippen, de 'groten' knipten en zaagden de takken bovenop eraf. Toen dat gedaan was moesten al die afgeknipte en afgezaagde takken nog versleept worden naar de verzamelplaats. Daar kwam een grote hoop takken te liggen waar de kids lekker op konden liggen.

En zo zijn twee rijen van vijftien wilgen van hun pruik ontdaan. De wilgenwigwam en -tunnel worden de komende dagen nog gefatsoeneerd, zodat kinderen er volgend jaar weer fijn kunnen spelen.


Oud-Poelgeest: Dineren in een kasteel en cultureel erfgoed steunen

genieten n Dineren in een prachtig zeventiende-eeuws kasteel: Het is opnieuw mogelijk op landgoed Oud-Poelgeest.

In de maanden januari, februari en maart biedt Oud-Poelgeest aan iedereen die historie en cultuur wil snuiven de mogelijkheid om met het eeuwenoude kasteel kennis te maken.
"Wij vinden het ook dit jaar weer een feest om dinerende gasten op ons kasteel te verwelkomen", vertelt directeur Jan-Willem Besselink. "Totdat het drukke seizoen weer begint, zetten wij de kasteeldeuren op vrijdag- en zaterdagavond wijd open voor iedereen die wil genieten van een heerlijk viergangendiner in één van onze prachtige zalen."
"Veel mensen hebben mooie herinneringen aan dit bijzondere stukje Oegstgeest. Sommigen zijn hier getrouwd of hebben hier gewerkt, anderen, zoals oud-minister Jet Bussemaker pas bekende, wandelden hier als jongere graag met een geliefde om ongezien te kunnen zoenen."
Aan Kasteel Oud-Poelgeest zijn mooie verhalen verbonden. "Herman Boerhaave, die begin achttiende eeuw onder andere directeur van de Leidse Hortus was, woonde vanaf 1724 op Oud-Poelgeest. Elke plant waarvoor in de Leidse binnenstad geen ruimte meer was, werd naar dit veel grotere buiten gebracht."
Oud-Poelgeest heeft ook landelijke bekendheid gekregen door de rol die het speelde in het leven van schrijver en kunstenaar Jan Wolkers. "Hij liep als jongeman regelmatig over het landgoed. Ook daar zijn mooie verhalen over te vertellen."
Wie gaat eten bij Oud-Poelgeest draagt automatisch bij aan het in stand houden van het landgoed. "Alle winst die wij maken, komt direct ten goede aan het behoud van dit culturele erfgoed."
Gasten kunnen in de eerste drie maanden van 2018 op vrijdag en zaterdag genieten van een viergangen vlees, vis of vegetarisch verrassingsmenu van de chef voor 44,50 per persoon.
Contact: (071) 517 42 24.
www.kasteeloudpoelgeest.com