Roy Dijkstra, de man die zaterdag twee keer scoorde. | Foto Leo van den Broek
Roy Dijkstra, de man die zaterdag twee keer scoorde. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

VV Oegstgeest wint met ruime cijfers

voetbal n Zaterdag speelde Oegstgeest de uitwedstrijd tegen het laaggeplaatste WVC in Roelofarendsveen. Gezien de stand op de ranglijst van de tegenstander en de resultaten in het vorige seizoen, moest deze wedstrijd niet al te moeilijk zijn voor Oegstgeest. Het duurde toch tot ruim in de eerste helft voordat Oegstgeest scoorde en uiteindelijk de wedstrijd met een ruime score afsloot.

Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa, die de afgelopen week een contract getekend had voor FC Oegstgeest, miste twee geblesseerde spelers. Oegstgeest was vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij. De tegenstander loerde op de counter waaruit ze kansen creëerden maar, Oegstgeest keeper Lucas van de Meij reageerde attent op de schoten op zijn doel en wist WVC zo van het scoren af te houden. Het duurde tot de 32e minuut voordat Oegstgeest het overwicht in een doelpunt kon omzetten. Met een afstandsschot scoorde Roy Dijkstra 0 – 1. Hierna ging het snel in de eerste helft en werd de score opgevoerd naar 0 – 4, door doelpunten van Rens van der Spek en Danny Wenink en door Bob den Hollander uit een penalty.

In de tweede helft kreeg WVC ook weer een aantal kansen om te scoren, maar het was weer Van der Meij die ze met fraaie reddingen van het scoren afhield, waaronder een penalty die hij stopte. Twintig minuten voor tijd was het invaller Jurgen Bouwman die op aangeven van Ozan Demirbas met een hakje 0 – 5 scoorde. De keeper van WVC moest vlak voor tijd vervangen worden omdat hij zich blesseerde bij het stoppen van een hard schot van Wenink. Uiteindelijk bracht Dijkstra met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de eindstand van 0 – 6 op het scorebord. Oegstgeest eindigt nu met de winterstop in het vooruitzicht op de eerste plaats met 31 punten uit 11 wedstrijden, achtervolgd door SEV met 2 verliespunten meer. De overige concurrenten zijn op ruime afstand gezet. Zo is Oegstgeest net als vorig seizoen winterkampioen. Dat is leuk, maar het kampioenschap aan het eind van het seizoen is wat telt en daar moeten de mannen van Heeringa voor gaan.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is, na de winterstop, op 3 februari uit tegen VVSB.

Ad van Nieuwland draagt het stokje definitief over aan Aart Verhagen

groen n Hij praat nog alsof hij middenin 'de zaak' staat, toch zal over enkele weken Ad van Nieuwland (60) geen onderdeel meer uitmaken van Van Nieuwland Tuinen, dat het levenslicht zag in 1980. "Hij praat nog consequent over 'wij', als het gaat over toekomstige projecten", lacht ook zijn vrouw. "En dat terwijl we straks heerlijk samen gaan reizen."

Door Willemien Timmers

Inmiddels werkt Ad van Nieuwland al ruim vier jaar samen met hovenier Aart Verhagen (47), naar volle tevredenheid. Aart gaat de zaak, die Van Nieuwland Tuinen blijft heten, voortzetten.

Momenteel is het erg druk binnen het hoveniersbedrijf. "Steeds meer mensen investeren in de inrichting van hun tuin, zodat het een verlengstuk wordt hun woongenot. Wij moedigen klanten aan om meer geld en moeite in groen te steken, dan in tegels. Zo maak je er een plek van waar je geniet van koelte en privacy", legt Verhagen uit. "Ook al maakt Ad straks geen deel meer uit van de zaak, we blijven met elkaar verbonden. Als klanten een tuin willen met een bijzonder ontwerp, weten we hem te vinden."
Ad van Nieuwland kijkt uit naar de jaren die voor hem liggen. "Vanaf 1980 heb ik heel hard gewerkt om van de zaak een succes te maken. Tijd voor mijzelf en het gezin schoot er wel eens bij in. Dat gaan mijn vrouw en ik nu inhalen. Eerst gaan we een rondreis maken door Nieuw-Zeeland en Australië, daarna gaan we Europa doortrekken in onze nieuwe camper.
Verhagen geeft aan dat hij de hoge kwaliteit die het bedrijf kenmerkt, zal blijven voortzetten. "In de jaren die voor mij liggen, wil ik Van Nieuwland Tuinen verder uitbreiden en versterken. Ook wil ik duurzaamheid en het aanleggen van groene tuinen nog meer tot speerpunten maken."
Nu Ad van Nieuwland met het hoveniersbedrijf stopt, gaat hij van tuinieren weer zijn hobby maken. "Mijn plan is om het terrein hier achter het oude tuincentrum in te richten als duurzame, groene demotuin. Op termijn lijkt het mij heerlijk om daar ook cursussen te geven. Overigens blijf ik mij bezighouden met tuinontwerp, en ga ik mij specialiseren in 3D presentaties."
Van Nieuwland Tuinen blijft een Oegstgeester bedrijf, maar zal de locatie aan de Warmondse Vinkenbaan als thuislocatie hebben.