Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Ontwerpvergunning bouwplan ASC-terrein opnieuw ter inzage

politiek n Het bezwaar dat de Stichting Behoud Dorpskarakter Oegstgeest in mei bij de gemeente Oegstgeest indiende tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van vijftig woningen op het oude ASC-terrein, is door de gemeente gegrond verklaard.

De SBDO liet samen met andere bezwaarmakers begin dit jaar onder andere weten te vrezen voor een toename van wateroverlast als gevolg van het bouwplan. Er zouden te weinig vierkante meters oppervlaktewater in 'Park Duivenvoorde' zijn gepland.
Eén en ander heeft tot gevolg dat er een nieuw besluit genomen moet worden. De beslissing op de aanvraag voor de omgevingsvergunning zal via een uitgebreide procedure verlopen, waarbij eerst een ontwerpvergunning ter inzage zal worden gelegd. Belanghebbenden kunnen hierop hun zienswijze kenbaar maken.
Uiteindelijk is dit een puur procedureel besluit, maar vanwege het eerdere uitstel ten gevolge van een voorlopige uitspraak van de Raad van State over het gebrek aan oppervlaktewater in het plan, volgen omwonenden en de huizenkopers de procedures met argusogen.
De uitspraak in de bodemprocedure zal overigens naar het schijnt niet lang meer op zich laten wachten.
De juridische complexiteit van de verschillende procedures en vergunningen zorgt inmiddels bij velen in Oegstgeest voor onrust. Komende donderdag zal er in de gemeenteraad ook over dit onderwerp gesproken worden. (WT)


Zonnebloemers maken kerststukjes op het Wellantcollege

ontmoeting n Afgelopen donderdagmiddag hebben 25 ouderen van de Zonnebloem kerstukjes gemaakt.

Niet zomaar, maar met de leerlingen van klas 3 van het Wellantcollege. Voor de leerlingen is dit een onderdeel van hun maatschappelijke stage.

Helaas zijn veel gasten van de Zonnebloem niet meer zo soepel met de vingers om het fijnere priegelwerk aan kerststukjes zelf te kunnen doen. De leerlingen helpen hen met raad en daad. Samen kwamen zij tot een fraai resultaat. Daarbij zorgden de leerlingen voor koffie, thee, glühwein en hapjes.

Aan het eind van de bijzonder genoeglijke middag vertrokken alle gasten met een prachtig kerststukje en met het juiste, liefdevolle, kerstgevoel. Dat laatste gold zeker ook voor de jongeren.

De chauffeurs van de Zonnebloem stonden al klaar om alle gasten weer keurig thuis te brengen. Ook dat halen en brengen wordt door de gasten zeer gewaardeerd.

Vrijwilligers zijn meer dan welkom bij de Zonnebloem. Voor informatie en aanmelden kunt u terecht op www.zonnebloem.nl/oegstgeest of bij Lineke Zwart (tel. (071) 522 76 57).


Kaalslag in Oranjepark

Het stond slechts als een klein berichtje bij de ingekomen aanvragen omgevingsvergunningen in de Oegstgeester Courant: Kappen 288 bomen ten behoeve van herinrichten Oranjepark.

Dit betekent dat zo'n beetje alle bomen in het Oranjepark worden gekapt. En wat gebeurt er met de beeldbepalende bomen? Gaan die ook weg? En worden er weer bomen terug geplaatst? Wat zal de wijk er anders uit komen te zien. En dit in een beschermd dorpsgezicht. Waarom is dit nu nodig? Volgens de gemeente is het nodig voor het herinrichten van de straten in het Oranjepark. Maar als je ter plaatse rondloopt, lijkt dit echt helemaal niet nodig en kunnen vrijwel alle bomen worden gespaard. Daarmee zou het herinrichtingsplan tevens een stuk goedkoper worden, want nieuwe bomen plaatsen kost een hoop geld. Het zou de gemeente sieren als ze in deze krant een duidelijk verhaal zouden schrijven over de noodzaak van dit plan en hoe de straten er na de herinrichting uit komen te zien. Of moeten alle bewoners zelf naar het gemeentehuis komen om goed te worden geinformeerd?


Arthur Grooten

Afbeelding