Fiks in Putten van slag in de tweede helft

korfbal n Korfbalvereniging Fiks is afgelopen zaterdag in Putten tegen De Meeuwen keihard onderuit gegaan. Na het slotsignaal stond er een ontluisterende 30-17 op het scorebord. 'Off day' was een passend begrip.

De selectie was zeker met andere intenties naar Putten afgereisd. Voorafgaand aan Fiks 1 speelde Fiks 2 tegen De Meeuwen 2. Het team van hoofdcoach Aldo Spadon trad aan tegen een gelijkwaardige tegenstander en dat leverde een boeiende confrontatie op die tot het einde spannend bleef. Fiks 2 speelde met veel enthousiasme en bezieling en had vrijwel de gehele wedstrijd een kleine voorsprong. Goed uitspelen van de op dreef zijnde schutters Timo Dezentje (8) en Youp Coli (7) was een belangrijk element in de uiteindelijke 22-23 zege.

Fiks 1 begon zeer gedreven en geconcentreerd aan de wedstrijd. Door uitstekend verdedigen kwam de thuisploeg moeizaam in de wedstrijd. De thuisploeg viel geforceerd aan en maakte veel fouten in de passing. Aanvallend was de formatie van Rick Nell scherp en nam scorend nadrukkelijk het voortouw. Er was creativiteit, met name ook in het nemen van vrije ballen. Onder andere Lianne Anholts scoorde daaruit een fraaie treffer, die mede bijdroeg aan een gunstige 7-11 voordelige stand rond de 20e minuut. Jan Anholts schreef in die fase vier treffers op zijn naam. Er was geen enkele aanwijzing voor het drama dat zich na 7e minuut in de tweede helft zou ontvouwen.

Dominic van Welzen had Fiks op 13-14 gezet toen de onnavolgbare dramatische wenteling volgde. De Meeuwen etaleerde een geweldige veerkracht en Fiks viel op alle fronten stil. De eerstvolgende treffer van Fiks viel te bejubelen op het moment dat de thuisploeg door ongelofelijke veerkracht en doeltreffende schotvaardigheid op 27-14 was gekomen. Het benadrukte de off day die Fiks in de tweede helft kende. De eindstand werd 30-17. Een wedstrijd om snel te vergeten.