Leden van de twee serviceclubs overhandigen de cheque aan Hubert van Wensen. | Foto Willemien Timmers
Leden van de twee serviceclubs overhandigen de cheque aan Hubert van Wensen. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Ronde Tafel en Ladies Circle overhandigen cheque voor NF

geven n Op woensdag 13 december overhandigden leden van De Ronde Tafel Oegstgeest en Ladies Circle Noordwijk/Oegstgeest een forse cheque aan de Stichting Neurofibromatose.

Op zaterdag 4 november organiseerden zij in La France een feest ten behoeve van Stichting Neurofibromatose. Deze stichting heeft als doel om neurofibromatose (NF) uit de wereld te helpen en om het leven van mensen met NF beter en dragelijker te maken.

Neurofibromatose is met name een huid- en zenuwziekte en kent meer dan dertig verschillende verschijningsvormen. Kenmerkend voor NF zijn kleine en grote tumoren op de huid, de zogenaamde neurofibromen. Deze kunnen onder andere botvergroeiingen, blindheid en kanker veroorzaken. Mensen met NF hebben meerdere 'café-au-lait vlekken' op de huid, op jonge leeftijd wordt de aandoening zo vaak ontdekt. In Nederland zijn er zo'n 5000 mensen met NF en het is daarmee 'de grootste kleine ziekte'. Neurofibromatose is nog niet te genezen.

In La France kwamen 360 gasten verkleed zoals ze er in de jaren '80 en '90 op de zaterdagavond uitzagen. Onder meer Danny Plezier, Captain Midnight en DJ Anton zorgden voor de muzikale omlijsting. Tijdens het feest was er onder andere een veiling met diverse ingebrachte kavelstukken: van een originele Casper Faassen, vipkaarten voor Armin van Buuren, kaarten voor een show van Jochem Myjer tot mooie vleespakketten van 'koop een koe'. Alles ging onder de hamer.

Het resultaat van deze onvergetelijke avond werd op woensdag 13 december bekendgemaakt. De Ronde Tafel Oegstgeest en Ladies Circle Noordwijk/ Oegstgeest mochten een cheque met een totaalbedrag van 18.250 euro uitreiken aan de voorzitter van Stichting Neurofibromatose, Hubert van Wensen.

Van Wensen, die de ziekte van dichtbij kent, was blij verrast met het enorme bedrag. "Eerder dit jaar hebben we in Oegstgeest al geld ontvangen van Het Beleg, De Gouwe, OLTC en Koffiehuis Leidsche Hout met de actie Café-au-Let's beat NF."

Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan het onderzoek dat Dr. Erik Wiemer in het Erasmus MC naar NF doet. "Het bedrag dat hij nodig had om aan wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen NF en agressieve kanker te beginnen, 45.000 euro, is nu bij elkaar!"