Bergen Muziek bestaat vijf jaar en vindt nieuwe plek bij K&O Oegstgeest

muziek n Op 1 januari 2018 is het precies vijf jaar geleden dat Oegst­geestenaar Joost van Bergen en Henegouwen startte met muziekschool Bergen Muziek.

Zijn drumschool was er al eerder, de uitbreiding met andere instrumenten en docenten begon in de eerste weken van 2013. Bergen Muziek is een ongesubsidieerde privéschool.

"Dat we nu, na vijf jaar, kunnen constateren dat we verdeeld over drie locaties (Duivenvoordestraat, Frans Halslaan en Het Dok) wekelijks bijna 300 leerlingen met een team van vijftien enthousiaste docenten mogen ontvangen, is iets waar we als team heel trots op zijn. We verzorgen inmiddels drum-, gitaar-, basgitaar-, zang-, saxofoon-, klarinet, piano-, (alt)viool-, dwarsfluit- en cellolessen. Daarnaast hebben we het Bergen Popkoor, de Bergen Bands en Ontmoet de instrumenten", aldus van Bergen en Henegouwen .

In de verschillende Bergen Bands spelen leerlingen maandelijks samen onder leiding van bandcoach Job Fisser. De motieven voor uitbreiding vijf jaar terug hadden vooral te maken met de wens van Joost van Bergen en Henegouwen dat er bandjes en ensembles gevormd konden gaan worden.

K&O

Al langere tijd zocht Bergen Muziek een volgende plek om aan de vraag voor de lessen te kunnen beantwoorden. Die is nu gevonden bij K&O Oegstgeest (Lange Voort 2U). Muzieklessen vinden voornamelijk plaats in de (na)middagen: dat zijn nou net de daluren van de K&O ­activiteiten. Bergen Muziek kijkt uit naar de samenwerking met K&O.

"In eerste instantie ontlasten we onze huidige locaties door enkele zang- , gitaar, en cello- lessen te verplaatsen naar K&O. Er ontstaat dus ook weer plek op de bestaande ­locaties door deze stap."

www.bergenmuziek.nl - joost@bergenmuziek.nl