Wouter de Bruyn was dichtbij een doelpunt voor UDO. Helaas scoorden de Oegstgeestenaren niet. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO nog steeds in dip

voetbal n Het wil maar niet vlotten met de resultaten van het eerste elftal van Vv UDO. Na een reeks van vier verloren wedstrijden waren nu alle pijlen gericht op Haagse Hout. Haagse Hout had één punt meer in de stand dus rationeel gezien zouden er toch mogelijkheden moeten zijn om hier punten te halen. Ware het niet dat UDO nog steeds kampt met een onvolledige selectie als gevolg van blessures.

Dan is het plussen en minnen met grote onzekerheid. Uitkomsten van voetbalwedstrijden kun je immers niet eenvoudig voorspellen, het is verre van een exacte wetenschap.

UDO kon mentaal de teleurstellingen het hoofd niet bieden

De wedstrijd begon op dezelfde wijze als vele wedstrijden hiervoor. In de eerste helft veel balbezit voor UDO, en bij tijd en wijle zeer verdienstelijk voetbal. De organisatie stond goed.

Daarbij had het elftal in de eerste helft ook nog de grootste kansen op een treffen. Maar ook in deze wedstrijd was dat UDO niet gegeven. Er werd dus gerust met een 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft kreeg het UDO publiek weer de bekende, teleurstellende 'déjà vu' gepresenteerd, die in voorgaande wedstrijden al vier keer achter elkaar voorbij kwam. Kort na rust scoort Haagse Hout namelijk de 1-0. Gevolg was een mentale knak in het UDO-team met wegvallen van de organisatie als gevolg. Het spel werd krampachtiger en omdat meer risico genomen moest worden, kreeg Haagse Hout ook meer grip op de wedstrijd. Tegen het einde van de wedstrijd resulteerde dit alsnog in twee doelpunten voor Haagse Hout: 3-0.
Dat die laatste twee doelpunten pas aan het einde van de wedstrijd vielen, was vooral te danken aan ten eerste een perfect keepende Pieter Heeren. Hij redde UDO verschillende malen. Dat de score niet verder opliep was ook te danken aan aanvallers van Haagse Hout die het vizier niet scherpgesteld hadden.

Terugkijkend op de verloren wedstrijden van het recente verleden is het voor UDO vooral van belang om ook na een tegendoelpunt de organisatie goed intact te houden en geduldig te blijven werken aan een tegenoffensief waarbij meer risico moet worden genomen maar uiteraard wel binnen grenzen.

Nu volgende week op naar de thuiswedstrijd tegen Alphia, de trouwe supporters zullen er weer zijn om UDO aan te moedigen. Nu maar hopen dat UDO niet teveel bepalende spelers mist en eventuele teleurstellingen mentaal het hoofd kan bieden.