Fiks dwingt ongeslagen koploper OVVO diep te gaan

korfbal n Korfbalvereniging Fiks heeft in, wederom een afgeladen, sporthal De Cuyl, tegen de grootste titelfavoriet OVVO niet voor een stunt kunnen zorgen. Wel werd de koploper gedwongen om alles uit de kast te halen om de punten mee te nemen. De 22-23 uitslag vormt overtuigend bewijs dat het vele publiek weer een boeiend treffen kreeg voorgeschoteld.

Thuiswedstrijden van Fiks 1 staan steeds meer garant voor een grote publieke belangstelling. Begrijpelijk, want het zijn alle spectaculaire duels. Tegen het favoriete OVVO was het niet anders. Het eerste kwartier kwam de thuisploeg moeizaam in de wedstrijd. Met name het scoren vormde een probleem. Vier treffers in 13 minuten is op overgangsklasseniveau zeer matig te noemen. Kansen waren er voldoende, maar de scherpte ontbrak. OVVO was in die fase een completer team. De formatie uit Maarssen speelde aanvallend geduldiger en legde op juiste momenten aan. Bij 4-9 leek een vroegtijdige doorbraak te ontstaan. Na 5-9 door Melissa Heijne scoorde Roy Vreeken binnen een minuut de eerste twee van zijn zes treffers. Hoewel de tegenstander op juiste momenten doeltreffend antwoord gaf, zou Fiks niet meer verslappen en in het voetspoor blijven. Dit gegeven is representatief aan de werklust en het doorzettingsvermogen van de formatie van Rick Nell en Nico van Welzen. Halverwege de tweede helft werden deze elementen concreet vertaald door treffers van Timo Dezentje (2) en Roy Vreeken, die Fiks op een voordelige 18-17 brachten. Alle perspectief dus voor een sensationeel resultaat. Na 19-18 door Jan Anholts (zes scores) hernam OVVO op professionele wijze de controle over de ontmoeting. "OVVO liet zien een goede ploeg te zijn door vaak de korf te raken waardoor de schotklok opnieuw 25 seconden voor een aanvalsopbouw geeft", sprak Rick Nell na afloop, die overigens vol lof was over de uitstekende tegenstand die zijn team heeft geboden. Melissa Heijne scoorde in de slotseconden nog 22-23, maar de factor tijd werkte in het nadeel om alsnog een punt in ­Oegstgeest te houden.