Afbeelding
Foto:

Nieuw columbarium begraafplaats H. Willibrord

begraafplaats n Naar de mening van de beheercommissie van de parochiekern H. Willibrord voldoet hun huidige columbarium (de urnenmuur), met haar kille uitstraling, niet meer aan de eisen van deze tijd.

Het moet een plaats zijn waar je graag komt om de dierbare overledenen te gedenken.

De beheercommissie heeft van de bisschop van het bisdom Rotterdam een machtiging ontvangen om het huidige columbarium te renoveren.

Op de fundamenten van de huidige urnenmuur wordt een nieuw en aantrekkelijker columbarium opgericht.

IJs en weder dienende starten in de tweede week van januari 2018 de werkzaamheden. Oplevering van het nieuwe columbarium staat gepland voor eind maart, begin april 2018.


Joris' kerstboom in de bibliotheek

kerst n Net als in het gelijknamige televisieprogramma kunnen mensen bij de bibliotheek een kerstbal in de boom hangen met een bijzonder verhaal. Iedereen kan meedoen.

Vanaf 15 december staat in zes bibliotheekvestigingen een bijzondere boom: Joris' Kerstboom. Deze kerstboom wordt gevuld met verhalen van bezoekers.

Aan welke bijzondere persoon denk jij met kerst? Schrijf, knutsel of teken je verhaal en breng het naar de bibliotheek. Bij de balie krijg je een speciale kerstbal om je verhaal in te doen. Daarna hang je deze bal in Joris' Kerstboom. Doe mee en deel je verhalen met alle bezoekers van de bibliotheek. Iedereen kan meedoen.
In de bibliotheek in Oegstgeest kan men ballen in de boom hangen op dinsdag 19 en woensdag 20 december tussen 14.00 tot 16.00 uur.