Adil Harfaoui omspeelt de keeper en scoort 2 – 1. | Foto Howard Misser
Adil Harfaoui omspeelt de keeper en scoort 2 – 1. | Foto Howard Misser Foto: Howard Misser

VVO wint ruim na moeizame start

voetbal n In de thuiswedstrijd tegen KSD-Marine regende het kaarten. De tegenstander van Oegstgeest ging uiteindelijk met acht man en zonder trainer en grensrechter van het veld. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd nam Oegstgeest afstand van de tegenstander en won uiteindelijk met ruime cijfers.

Met de thuiswedstrijd vorig seizoen tegen KSD-Marine in het achterhoofd wist Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa dat het wel eens een lastige wedstrijd kon worden, hij miste ook nog drie basisspelers. Al snel in de wedstrijd kreeg Roy Elkerbout een opgelegde kans om de score te openen, maar zijn afstandsschot op een leeg doel ging naast. Een minuut later profiteerde KSD-Marine van slecht verdedigen bij Oegstgeest en kwamen ze op een 0 – 1 voorsprong. Oegstgeest maakte het spel en de tegenstander beperkte zich tot verdedigen. Het duurde tot een kwartier voor de rust dat Oegstgeest op gelijke hoogte kwam. Via een mooie aanval, opgezet door Joep van Tulder en Bob den Hollander, scoorde Roy Elkerbout. Ondertussen had scheidstrechter De Vries al heel wat gele kaarten wegens opmerkingen op zijn leiding uitgedeeld aan de spelers van KSD-Marine. Op slag van rust kwam Oegstgeest op een 2 – 1 voorsprong door Adil Harfaoui die behendig de verdediging en de keeper omspeelde. Vlak doorvoor kwam KSD-Marine met 10 man te staan, een speler werd vanwege zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Al snel na de start van de tweede helft werd KSD-Marine trainer Korte van de bank gestuurd wegens herhaaldelijke opmerkingen tegen de scheidsrechter. Bij één van de sporadische aanvallen van de tegenstander haalde Oegstgeest keeper Lucas van der Meij een tegenstander in het strafschopgebied onderuit en kreeg een penalty tegen waar uit de gelijkmaker werd gescoord: 2 – 2. Oegstgeest spelers misten hierna heel wat kansen om de score op te voeren. De angst sloop er in of Oegstgeest de winst deze middag wel naar zich toe kon trekken. Maar een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het Ozan Demirbas die op aangeven van Den Hollander 3 – 2 aantekende. Vlak hierna kreeg weer een KSD-Marine speler zijn tweede gele kaart en moest met rood het veld verlaten en moest zijn team verder met 9 man. Vlak voor tijd scoorde Harfaoui uit een directe vrijetrap 4 – 2. In de extra tijd was het Joep van Tulder die ook zijn doelpunt meepikte en de eindstand op 5 – 2 bracht. Hierna kreeg nog een KSD-Marine speler zijn tweede gele kaart en dus rood en waren er nog 8 spelers over. Ondanks alle kaarten was het een sportieve wedstrijd, alleen het verbale geweld werd niet gepikt door de scheidsrechter. Oegstgeest blijft aan de kop van de ranglijst met 28 punten uit 10 wedstrijden. SEV dat van Alphia won blijft Oegstgeest achtervolgen met 2 verliespunten meer.

Zaterdag speelt Oegstgeest de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen WVC in Roelofarendsveen dat met 7 punten uit 10 wedstrijden op de 11e plaats staat, aanvang 14.30 uur.