Op het Boerhaaveplein werden afgelopen zaterdag ook oliebollen gebakken voor het goede doel: de actie Alpe d'HuZes. | Foto Wil van Elk
Op het Boerhaaveplein werden afgelopen zaterdag ook oliebollen gebakken voor het goede doel: de actie Alpe d'HuZes. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Kerstmarkt op Boerhaaveplein

Buien n Niet alleen de bezoekers van de kerstmarkt kwamen op zaterdag 9 december naar het Boerhaaveplein, ook winterse buien kwamen over.

Tussen de buien door verkochten de kraamhouders nog best wat spullen, maar het hield niet over. Zij en de organisatoren hadden meer aandacht verdiend. Een houtvuurtje en de glühwein van 't Haasje zorgen voor een beetje warmte. Alleen de schapen van Henk Heemskerk leken geen last te hebben van de koude.

Weer of geen weer, voor de paling kwamen bezoekers speciaal naar Haaswijk. Ook een kraam met verse oliebollen deed het goed; de opbrengst is voor de actie Alpe d'HuZes. Er waren zelfs standhouders uit Brabant en die genoten zichtbaar, ondanks het weer. Raymond Goosens won de prijsvraag. Hij raadde het aantal kerstballen dat in een glazen pot zat en won daarmee een prijs bij Snackbar 't Haasje. (Wil van Elk.)