Kerstvossenjacht en borrel met vuurshow

kerst n Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud die het leuk vinden om aan een vossenjacht mee te doen zijn op zaterdagmiddag 16 december om 15.00 uur van harte welkom in de Rehobothkerk, Lijtweg 1, Oegstgeest.

Daar start namelijk de Kerstvossenjacht. De kinderen gaan in een kleine groep samen met ouders of verzorgers in Oegstgeest op zoek naar een aantal vossen. Iedere vos heeft te maken met het thema Kerst. Als de speurders terugkomen van de vossenjacht is er buiten een gezellige borrel met warme chocolademelk. Voor de volwassenen is er glühwein. Bij de vuurkorven kan iedereen zich lekker opwarmen en marshmallows roosteren. De borrel wordt afgesloten door een spectaculaire act met vuurspuwen en jongleren met fakkels.

De middag is afgelopen om 17.00 uur.

De organisatie zorgt niet voor begeleiding tijdens het zoeken van de vossen, de ouders en verzorgers zijn daarvoor verantwoordelijk.

Tot woensdag 13 december kunnen de kinderen zich opgeven per email: kerstvossenjacht@ngkoegstgeest.nl. Via dit e-mailadres kan men ook meer informatie opvragen. Zie ook www.ngkoegstgeest.nl/kerstvossenjacht.
De Kerstvossenjacht wordt georganiseerd door de Nederlands Gereformeerde Kerk Oegstgeest en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Oegstgeest.


De kracht van muziek bij dementie

alzheimer n Muziek activeert personen met dementie en geeft hen plezier.

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen.

Muziektherapie is een adequaat middel om mensen die volledig in zichzelf zijn gekeerd, weer 'wakker' te maken. Soms voor een kort moment, soms voor langer. Het geneest de dementie niet en vertraagt ook het ziekteproces niet, maar verhoogt wel de kwaliteit van leven doordat de persoon met dementie plezier heeft, alert is en geniet van de muziek.

In het Alzheimer Café komt als gast Marian Jaspers Faijer. Zij is werkzaam als muziektherapeut bij Topaz in Leiden op de afdelingen somatiek en bewoners met dementie. Zij zal deze avond vertellen over het belang van muziek voor mensen met dementie. Tijdens de bijeenkomst is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

De 'kroegbazen' Marijke Kleijn en Joke Vos heten iedereen op donderdag 14 december van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00, het programma start om 19.30 uur. Info: 0610417279.