Van de twintig beste teams in tafeltennisland komen er twee uit Oegstgeest. | Foto Henk van Gijzen
Van de twintig beste teams in tafeltennisland komen er twee uit Oegstgeest. | Foto Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Pecos 2: Een jongensboek

tafeltennis n In een wedstrijd die vijf uur duurde en van de eerste tot de allerlaatste bal tergend spannend was, heeft Pecos 2 de promotie naar de eerste divisie afgedwongen. De hoofdrol was voor een boven zichzelf uitstijgende Paul Kruijt.

Even daargelaten dat het twee reserveteams betrof, speelde zich zaterdag aan de Vliet in Leiden een jongensboek af. Scylla en Pecos zijn oude rivalen. Beide teams begonnen als mede-koploper aan de laatste wedstrijd. De normaal gesproken beste spelers lieten het afweten: Scyllaan Joey Boekkooi was ziek, Pecosser Ronald Rijsdorp had zijn kruit verschoten met bestuurswerk of misschien wel in de duocompetitie.
Maar toen stond Paul Kruijt op. De Leidse Katwijker in Oegstgeester dienst, na een toch al goed seizoen net toegetreden tot de landelijke top-100, bleek zijn beste spel nog voor de laatste dag te hebben bewaard. Waar Nader en Rijsdorp al een verleden in de eredivisie hebben, is Kruijt degene die zich nog wil bewijzen, en die omhoog kijkt. Zijn gretigheid bracht hem eerst langs Van Rijn en (13-11, vijfde game) Van Dijk. Waarna hij in de slotpartij tegen Van Santen het beslissende punt moest maken. Na 6-4 in eigen huis had Pecos 2 nu aan 5-5 genoeg. Voor een vooral met Oegstgeester aanhang gevulde tribune kwam Kruijt uiterst geconcentreerd en overtuigend spelend met 2-0 voor, miste in de derde game een hoge bal die hem nog nachten uit de slaap had kunnen houden, maar maakte het in de vierde toch af alsof er van zenuwen en grote belangen geen sprake was.
Het succes werd door Pecos stevig gevierd, en terecht. Want team 1, dat afsloot met een 5-5 in Hilversum, begint 2018 in de promotiepoule van de eerste divisie. Van de twintig beste teams in tafeltennisland komen er twee uit Oegstgeest.


Kadristen BCO nog in 'het linker rijtje'

biljart n De laatste woensdag van november werd het Horna-team ontvangen en bleef BCO aan de goede kant van de score.

Ben Duivenvoorde (160) speelde geen geweldige wedstrijd maar zag dat tegenstander W. Heida (220) ook geen potten kon breken. In de twaalfde beurt kon Duivenvoorde winnend afsluiten.

Op de andere tafel stelde Danny Kind de overwinning veilig en was de tussenstand 4-0. In de tweede ronde had Wilfred Wijnnobel (150) geen grip op het spel. Intussen maakte Jos Kerkman zijn reputatie als vechter waar, en was de overwinning voor BCO met 6-2.