ASC trakteert Rijnland op zevenklapper

voetbal n ASC heeft in eigen huis flink uitgehaald tegen het Leidse FC Rijnland. De eindstand op het scorebord liet hierover geen onduidelijkheid bestaan: 7-0.

Weinigen zullen dit resultaat vooraf hebben ingecalculeerd. Een blik op de ranglijst leerde dat de tegenstander op de vierde plek stond met maar drie punten achterstand op de koplopers, terwijl ASC een bescheiden middenmootpositie innam. Dit verschil vertaalde zich geen moment in de wedstrijd. ASC had vanaf het begin de regie in handen. De suprematie was dermate groot dat het wachten was op de eerste treffer, die pas halverwege de eerste helft kwam; gevolgd door nog zes exemplaren. FC Rijnland trainer: "We hadden acht vervangers. De ploeg was daardoor buitengewoon kwetsbaar, we kwamen geen moment in ons spel en als je dan tegen een fit en gemotiveerd ASC speelt, kom je als ploeg in de problemen." Grote man bij ASC: Jelle Schouten. Hij was uitzonderlijk trefzeker, gezien zijn vier doelpunten. Zijn scherpte etaleerde hij in de eerste helft met een zuivere hattrick. Het derde en vierde doelpunt kwamen op zijn naam. De derde op uitstekende assist van Tom Hoogervorst. Ralph van Zandwijk had vanuit een corner de 2-0 binnengeschoten. Ook hij zou een hattrick maken: zowel de zesde als de zevende treffer waren van hem afkomstig. Jelle Schouten had in de 53e minuut de wedstrijd al definitief in het slot gegooid door de 5-0 binnen te schieten. Het wedstrijdbeeld bleef daarna eenzijdig door een gretig ASC dat de verdediging van de tegenstander aan flarden speelde. Een compliment overigens voor de keeper die minstens vier inzetten knap keerde. Mo Bougrine, trainer ASC: "Natuurlijk had ik veel meer van FC Rijnland verwacht. We hebben van hun personele problemen geprofiteerd door zelf goed te verdedigen en snel in de omschakeling naar voren te zijn."
Voorafgaand aan de wedstrijd is een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van clublid Joost van der Luit. Als eerbetoon hing de ASC-vlag halfstok en droegen de ASC-spelers rouwbanden.