Özcan Bayram kopt, na een niet bestrafte overtreding op Timo Lichtenbeld, de 0-3  binnen. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Özcan Bayram kopt, na een niet bestrafte overtreding op Timo Lichtenbeld, de 0-3 binnen. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Oegstgeest wint derby tegen UDO ruim

voetbal n Zaterdag won Oegstgeest de derby tegen fusiegenoot UDO. Na de nachtvorst werd zaterdagmiddag het hoofdveld van UDO goedgekeurd voor de wedstrijd tegen Oegstgeest. Direct vanaf de start van de derby tegen de fusiepartner was het duidelijk dat UDO de verdedigende en Oegstgeest de aanvallende partij zou zijn deze middag.

De UDO-spelers loerden vanuit de verdediging op de counter. In het begin hadden de Oegstgeestspelers moeite om het doel van UDO te vinden, aanvallen smoorden in de UDO-verdediging. Tot in de 23e minuut Roy Dijkstra met een kopbal vanuit een corner 0 - 1 scoorde. Roy Dijkstra en Bob den Hollander kregen opgelegde kansen om de voorsprong voor de rust te vergroten, maar zij kopten over of schoten naast.

Vlak na de rust raakte een UDO-verdediger de voorzet van Roy Elkerbout verkeerd en de bal verdween in zijn eigen doel: 0 - 2. De UDO-keeper kon met een aantal fraaie reddingen zijn handen warmen en Oegstgeest van het scoren af houden, terwijl zijn collega aan de andere kant weinig te doen kreeg.

Het duurde tot een kwartier voor tijd dat ex-UDO-speler Özcan Bayram uit de vrijetrap, genomen door Adil Harfaoui, met een kopbal 0 - 3 scoorde. Vlak hierna bracht Stefan Apcar na een hakje van Ozan Demirbas met een mooi diagonaal schot de eindstand 0 - 4 op het scorebord.

Ondanks de verdedigende tactiek kon UDO Oegstgeest niet van het scoren afhouden. Door deze winst heeft Oegstgeest na 8 gespeelde wedstrijden in deze competitie nog geen wedstrijd verloren en staat nu met 25 punten uit 9 wedstrijden op de 1e plaats.

concurrenten verliezen

Na afloop van de wedstrijd kwam voor Oegstgeest het goede nieuws dat concurrenten voor het periodekampioenschap, Alphia en VVSB punten verloren. Alleen SEV volgt Oegstgeest nu nog op de tweede plaats, met twee verliespunten en één wedstrijd minder.

Fiks op teamspirit langs SKF

korfbal n De selectie van korfbalvereniging Fiks reisde afgelopen zaterdag per bus. Eerst naar Wageningen, waar Fiks 2 moest spelen tegen Wageningen 3 en vervolgens naar Veenendaal. Daar trad Fiks 1 aan tegen SKF. Het werd een vreugdevolle thuisreis, want na de 14-18 zege van Fiks 2 pakte ook het eerste team de volle winst (16-21).

In Veenendaal speelde Fiks een prima wedstrijd. In alle opzichten aanzienlijk beter dan vorige week tegen Sparta Zwolle toen het spel wisselvallig was en het nipt misging. Vanaf het beginsignaal zette Fiks de toon. Consequent scherp verdedigen en druk zetten op te tegenstander om geforceerd schot af te dwingen. Aanvallend was het team van Rick Nell sterk en trefzeker.

Met name de dames zouden in scorend opzicht een dominante rol gaan vervullen. Jan Anholts en Lianne Anholts promoveerden allebei hun eerste inzet tot doelpunt en moest de thuisploeg direct achter de feiten aanlopen. Alleen bij 3-3 haakten de Veenendalers aan, maar kregen vervolgens een lesje effectief aanvalsspel en scorend vermogen. Tussenstanden van 3-9, en 4-11 maakten dit duidelijk. De 4-11 ontstond door inzetten van onder meer Melissa Heijne (2) en Dominic van Welzen (2).

"De kracht van Fiks in deze wedstrijd was de geweldige teamspirit, dus de wil er voor elkaar te zijn en de juiste spelers in stelling te brengen voor schot en doorloopballen. Het mooiste vond ik het moment in de tweede helft toen Dionne Blangé (4 scores totaal) bij 14-16 met twee achtereenvolgende treffers de intenties van haar team deze middag benadrukte. De blijdschap die haar van alle teamgenoten ten deel viel was prachtig om te zien.", maakte de trainer duidelijk.

"De dames hadden scorend een nadrukkelijke rol en de heren hebben hierop uitstekend geanticipeerd", vervolgde hij. SKF heeft een goed team en keerde terug in de wedstrijd. Langzamerhand smolt de grootte van de voorsprong, maar een gat van zes punten dichten kost veel energie. Het werkt bovendien demotiverend als de inhaalrace steeds op juiste momenten wordt onderbroken. Bij 12-13 stagneerden Jan Anholts (5 treffers) en Dominic van Welzen de opmars en zes minuten voor tijd ontnamen Dionne Blangé, Ilse Hazekamp (3x scorend) en Timo Dezentje de thuisploeg iedere illusie dat er een wedstrijdpunt in Veendendaal zou blijven. "Met het vertoonde spel in Veenendaal laat mijn team zien dat het de klasse in huis heeft om in deze sterk bezette overgangsklasse te kunnen meedraaien", benadrukte Rick Nell tot slot.

Fiks 2

"Het waren ingecalculeerde punten", gaf Aldo Spadon, coach van Fiks 2 aan. In de eerste twee speelronden trof debutant Fiks 2 de sterkste tegenstanders en verloor deze dan ook. Vorige week kwam de kentering. Afgelopen zaterdag trok Fiks 2 de goede lijn door met een zege op Wageningen 3.

Ook in Wageningen was sprake van een dominant spelend Fiks dat vrijwel de gehele ontmoeting aan de leiding stond. In de tweede helft trok de Oegstgeester formatie de wedstrijd langzaam naar zich toe en won met 14-18. Sam Coli (5), Miquel van Welzen (4) en Daphne v.d. Giessen en Youp Coli (ieder 3) waren trefzeker. "Met de confrontatie tegen de op papier zwakkere tegenstanders voor de boeg, zie ik de toekomst voor mijn team in deze klasse met vertrouwen tegemoet", sprak Aldo.