Het Roelant Oltmans Fonds reikte voor de twintigste keer aanmoedigingsprijzen uit. | Foto Wil van Elk
Het Roelant Oltmans Fonds reikte voor de twintigste keer aanmoedigingsprijzen uit. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Twintigste editie Oltmansfonds

Jubileum n Voor de twintigste keer reikte het Roelant Oltmans Fonds een financiƫle bijdrage uit aan jeugdige sporttalenten in Oegstgeest. Toevallig ook twintig ditmaal.

De bijeenkomst werd net als de eerste keer gehouden bij voetbalvereniging ASC. Roelant Oltmans, de naamgever van het fonds, was nog maar net terug uit India. Hij was goed voorbereid dankzij Marijke Coulier en Piet van Veen. Hij bedankte hen voor hun jarenlange inzet voor het fonds. Ook de trouwe sponsors John Coulier en Peter Jan Weterings bedankt hij. Van iedere sporter die een bijdrage kreeg van het fonds wist hij te vertellen wat hen bezielt.

Van de sporters die de leeftijd van zeventien jaar bereiken, wordt afscheid genomen met een badhanddoek als afscheidscadeau. Een van hen deed voor de eerste keer mee, en tevens voor de laatste keer. Marenthe Sijbesma deed al voor de zesde keer een verzoek.

De aanvragers die een bijdrage ontvingen zijn: Sascha Donders (hockey), Marenthe Sijbesma, (tennis), Belen van den Broek (hockey), Mathijs Stam (BMX), Ties de Regt (tennis), Bastiaan Bauman (tennis), Alex Weterings (hockey), Jeroen Stam (BMX), Thomas Lugtenburg (schermen), Lois Steenbeek (atletiek), Jeroen Tjeenk (hockey), Thomas Bovenberg (atletiek), Cihan Catal (judo), ASC JC1 (voetbal), Naomi Kunath (gymnastiek), Esther Gostelie (hockeykeepster), Mac Visser (tennis), Sophie Klautz (hockey) en Myrthe Steenbeek (atletiek).

Oltmans dankte de gemeente voor hun bijdrage en stelde de aanwezigen de nieuwe wethouder voor, Jan Nieuwenhuis. De Rabobank, al twintig jaar partner van het fonds, schonk voor dit jubileum iedere sporter een hartslagmeter. Het jeugdelftal C1 kreeg een aantal trainingsballetjes. De gymnastiekvereniging OGAV kreeg een bijdrage voor een nieuwe mat.

Trouwe indieners, ze moeten ieder jaar weer opnieuw een aanvraag indienen, kunnen naar mate ze beter presteren een hogere bijdrage krijgen. Tussendoor wordt verwacht dat ze het fonds op de hoogte houden van haar/zijn prestaties met een verslagje. Dit wordt met toewijding gedaan.