Kerstverkoop voor het Lilianefonds

kerst n Maandag 11 december en dinsdag 12 december verkopen vrijwilligsters van het Lilianefonds van 9.00 uur tot 14.00 uur allerlei leuke kerstartikelen bij Stichting Radius in de Serviceflat aan de Kennedylaan 141.

Er zijn prachtige en originele kerstdecoraties, kerststukjes, kaarsen, voederkransen en wenskaarten. Eigenlijk veel te veel om op te noemen…
Uiteraard komt de opbrengst geheel ten goede aan het Lilianefonds, een organisatie die rechtstreekse, kleinschalige en persoonsgerichte hulp beidt aan kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden.


Presentatie en wandeling over landgoed Oud-Poelgeest

kasteel n Zondag 10 december is het onderwerp van de maandelijkse excursie van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC) de geschiedenis van het kasteel en landgoed Oud-Poelgeest. Dit gebeurt met een presentatie en een aansluitende wandeling.

De presentatie over het kasteel zal verzorgd worden door Sylvia Braat, deskundige en lid van de Vereniging Oud Oegstgeest. De wandeling over het landgoed zal begeleid worden door een vrijwilliger van het MEC. Tijdens de wandeling is er aandacht voor bomen en vogels in herfst en winter en de historie van het gebied.

De presentatie start om start om 10.00 uur en wordt gegeven in het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (clubgebouw van de IJsclub). De bijeenkomst wordt na de wandeling om circa 11.30 uur afgesloten. Het gebouw waar de presentatie gegeven wordt is ook voor rolstoelen toegankelijk. Echter de toegang daarvandaan naar Oud Poelgeest - een smal bruggetje - is niet te passeren met een rolstoel. De bijeenkomst is gratis. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan per email naar info@mecoegstgeest.nl.