Kinderyoga

cursus n Nieuw in het cursussenaanbod van de Stichting Evenementen zijn de Kinderyoga-cursussen van professioneel yogadocente Jeannette Grootendorst-Nijhuis.

Zij geeft de lessen op dinsdag aan kinderen van 4 tot en met 7 jaar en 7 tot en met 12 jaar in het Oegstgeester Dorpscentrum.

Tijdens de yogalessen wordt er gewerkt in kleine groepjes, zodat de juiste individuele aandacht gegeven kan worden. Kinderen ontdekken spelenderwijs hoe hun lichaam gezond en sterk te houden en hoe in balans te komen en te blijven.
Het is de bedoeling dat de kinderen makkelijk-zittende kleding aan hebben. Voor yogamatten wordt gezorgd. Mogelijk start er dit seizoen ook nog een special Peuteryogacursus.

De nieuwe Kinderyogacursussen gaan in januari 2018 van start. Aanmelden? Meer info? Ga naar www.st-evenementen.nl of neem contact op met de Stichting Evenementen via (071) 5171540.


Duivenvoorde kampioen

biljart n Het Biljartcentrum Oegstgeest was in het weekend van 24 tot 26 november het strijdperk voor de finalisten in de hoogste districtsafdeling van het driebanden-klein in de Duinstreek. Op het prima materiaal en in een echte biljartambiance werd gestreden om de titel waarvan de beslissing pas in de laatste partij viel. De organisatie was in handen van de biljartvereniging BCO De beste keus.

In de finalepartij was een gelijk opgaande strijd tussen Kuijken (Sportrust, Sassenheim) en Duivenvoorde (BCO Oegstgeest) te zien. Na de stand 23-24 bleef Duivenvoorde steeds voor en wist dit vol te houden. Door zijn winst met 35-40 na 50 beurten en het verlies van 'concurrent' Van Delden (BCO Oegstgeest) op de andere tafel was hij de enige met 10 matchpunten en veroverde de titel. Onder het genot van een snackje werd de huldiging tot districtskampioen gedaan door secretaris Bob van Ingen Schenau.