Eén van de tekeningen na de Amnesty-les.| Tekening Bardia Saeidpour Parizi
Eén van de tekeningen na de Amnesty-les.| Tekening Bardia Saeidpour Parizi Foto: Bardia

Tekenen en schrijven bij Amnesty Oegstgeest

rechten n De jaarlijkse Amnesty-tekenwedstrijd vond ditmaal in de Daltonschool plaats.

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, kregen leerlingen in de groepen 7 en 8 les over het werk van Amnesty, waarna zij hun ideeën daarover weergaven in tekeningen, die vaak verrasten door originaliteit.

Er zijn hieruit zes winnaars gekozen, die hun prijs uitgereikt krijgen op een feestelijke bijeenkomst op 8 december in de Openbare Bibliotheek.


Omdat 10 december - de Dag van de Rechten van de Mens - op een zondag valt, is de schrijfactie ook op die vrijdag de 8ste in de bibliotheek.

De aandacht gaat dan met name uit naar Aleksandr Polukhin en zijn gezin. De Russische bakkersfamilie is tot acht jaar cel veroordeeld nadat ze weigerden zich te laten afpersen door ambtenaren van het Russische drugsagentschap. Vervolgens werden ze beschuldigd van de verkoop van verdovende middelen omdat ze maanzaadbroodjes verkochten…

Ook voor Mahmoud Abou Zeid kan geschreven worden. Hij werd in 2013 opgepakt in Caïro en beschuldigd van lidmaatschap van een criminele organisatie. Aanleiding was dat hij als fotograaf met zijn camera vastlegde hoe de politie massaal demonstranten doodde. In de rechtszaak die nog tegen hem loopt, kan hij de doodstraf krijgen.


Meeschrijven? Dat kan vanaf 14.00 uur in de bibliotheek.
Er zijn ook groetenkaarten. Bijvoorbeeld die van Bardia Saeidpour Parizi, die met zijn tekening net buiten de prijzen viel, maar waarvan een groetenkaart wordt gemaakt.

www.oegstgeest.amnesty.nl