Twee keer dom balverlies in de aanval leidde tot tegentreffers voor Fiks. | Foto Esther Verhage Foto: Esther Verhage

Fiks kan voorsprong niet vasthouden

korfbal n De thuiswedstrijd tegen Sparta Zwolle is uiteindelijk ongunstig verlopen. De veroverde voorsprong in de tweede helft kon niet worden vastgehouden. Het verschil was in cijfers miniem en dat hield de ontmoeting spannend tot het slotsignaal. De kater voor Fiks was er niet minder om. Sparta keerde met een 22-23 zege huiswaarts.

Fiks zat met name in het eerste kwartier niet lekker in de wedstrijd. Twee doelpunten in 11 minuten ondersteunen dit gegeven, veroorzaakt door vele foute passes en missen van kansen.

'Met zo weinig treffers roep je onheil over jezelf af'

"Zoals ik vaker heb aangegeven; er wordt gewoonweg te weinig gescoord", gaf trainer Rick Nell als één van de oorzaken van het teleurstellende resultaat aan. "Vooral in dit duel leek het alsof mijn team geregeld met andere dingen bezig was dan echt met de wedstrijd", vervolgde hij. Zo weinig treffers legt basis voor het onheil over je afroepen. Immers, het kost veel kracht en inspanning om een ruime achterstand in te lopen. Pas na 4-8 leek Fiks een wending te gaan brengen. Melissa Heijne en topscorers Roy Vreeken (6) en Ilse Hazekamp (5) zorgden voor 7-8 waardoor het echt een wedstrijd werd.

De thuisformatie haakte definitief aan, kwam na rust op gelijke hoogte en veroverde een 16-14 voorsprong. Het spelpeil was aanzienlijk verbeterd en ook in het scoringstempo was regelmaat te zien. Beide ingrediënten die vertrouwen wekten in een alsnog goede afloop. Twee keer dom balverlies in de aanval leidden tot evenzoveel tegentreffers en Fiks viel terug in wisselvallig spel. De Spartanen roken kansen en vertaalden dit in 17-20. Ondanks hard werken en treffers gaf de tegenstander de voorsprong niet meer prijs. De wil op een beter resultaat was zeker aanwezig. Kevin en Roy Vreeken bewezen dit in de slotminuut. Het werd 22-23, maar de resterende speeltijd was te kort om de felbegeerde gelijkmaker binnen te schieten.

Fiks 2

Wel goed nieuws van het andere selectieteam Fiks 2. De debutant in de reserve eerste klasse boekte op SKF 3 een 23-17 zege en pakte zo de eerste punten in deze competitie.