Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest was blij met de grote opkomst. | Foto PR
Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest was blij met de grote opkomst. | Foto PR Foto:

Bewoners Oegstgeest gaan voor duurzaam wonen

duurzaam n Op woensdagavond, 22 november, liep het Dorpscentrum Oegstgeest vol met belangstellende Oegstgeestenaren die graag meer wilden weten over hoe hun huis te verduurzamen is.

Het programma van het Duurzaamheidscafé beloofde veel informatie. En dat was er dan ook.

Raoul van het Duurzaambouwloket en Stefan van der Laan van Groene Woningen hadden veel materialen meegebracht en aan de hand van allerlei voorbeelden werden de voor en nadelen, do's en don'ts van isoleren en verduurzamen aanschouwelijk gemaakt.

Architect Marcel van Dijk liet zien welke mooie resultaten hij heeft kunnen bereiken bij het verduurzamen van oude (en niet zo oude) woningen in Oegstgeest. Hij had een belangrijke tip voor de toehoorders: "Win, bij voorkeur samen met omwonenden uit straat of buurt, gezamenlijk deskundig advies in die gericht is op de eigen, unieke situatie. Een goede start is bijvoorbeeld met de bewoners van een straat een warmtescan van de woningen te laten maken. Deze scan geeft veel informatie over de wenselijkheid van isoleren."

Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest zal ook komend jaar weer veel aandacht aan dit onderwerp besteden.

Wie meer informatie wil, kan kijken op www.duurzaambouwloket.nl. Daar is informatie te vinden specifiek over verduurzamen in Oegstgeest. "Zij kunnen u kosteloos van advies voorzien. Wilt u zonnepanelen en warmtepompen bekijken, dan bent u welkom op de open dag zaterdag 9 december in de showroom van Groene-Woningen, Valkenburseweg 28b Katwijk (www.groene-woningen.nl)", aldus een vertegenwoordiger van Duurzaam Dorp Oegstgeest.

Afbeelding